Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Manifestaţii pro Arafat şi împotriva preşedintelui şi Guvernului, în mai multe oraşe din ţară

Manifestaţii de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului au avut loc sau sunt în desfăşurare sâmbătă în mai multe oraşe din ţară, potrivit Agerpres.

La Craiova, peste 100 de persoane au protestat în Piaţa Prefecturii timp de aproape două ore în semn de nemulţumire faţă de modul în care a fost înlăturat medicul Raed Arafat din conducerea ministerului Sănătăţii, dar şi faţă de actualul lor nivel de trai. Protestatarii au strigat lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi împotriva actualei guvernări.
 
'Am fost prea batjocoriţi şi umiliţi în ultimul timp de cei care în mod normal ar trebui să fie preocupaţi de soarta noastră. După atâta batjocură, acum vor să ne desfiinţeze şi SMURD-ul, singurul serviciu din ţara asta care nu era corupt şi care a fost înfiinţat de un om care nu este ca ei, nu face parte din gaşca lor', a spus unul dintre protestatari.
 
Manifestanţii de la Craiova au strigat 'Jos Băsescu!', 'Jos Guvernul', 'Vrem anticipate!' şi au afirmat că veniturile lor sunt atât de mici, încât nu îşi permit ca în cazul în care au nevoie de o urgenţă să apeleze la serviciile private.
 
'Trebuie să ieşim în stradă, pentru că nu se mai poate în aceste condiţii. Chiar vor să ne bage în groapă de vii? După ce ne-au tăiat salariile, pensiile, ne-au mărit întreţinerea (...) acum vor să desfiinţeze şi urgenţa. Păi noi ce facem? Trebuie să murim cu toţii ca să rămână ei? Dacă ne îmbolnăvim, ce facem? Ne ducem la privat? De unde bani?', a afirmat un alt protestatar.
 
Câteva zeci de oameni s-au adunat în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a-l susţine pe fostul subsecretar de stat Raed Arafat în vederea revenirii acestuia la Ministerul Sănătăţii.
 
Oamenii au pancarte cu mesaje precum 'Sănătate pentru sănătate', 'Nu puneţi cătuşe democraţiei', 'Respect pentru Raed Arafat', dar şi cu steaguri tricolore.
 
Unul dintre cei care s-au alăturat pentru câteva momente mitingului este şi preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, chirurgul cardiolog Mircea Bârsan, care a fost unul dintre primii medici care i-au transmis public, după demisie, un mesaj de respect doctorului Raed Arafat.
 
'Dacă nu există un om care să aibă o idee, banii şi diletanţii nu pot face nimic. (...) Nu mai are rost să protestăm acum, dar am venit de curiozitate, să văd ce reacţie există. Am venit nu atât pentru Raed Arafat şi pentru proiectul de lege, ci pentru că am vrut să văd ce fac oamenii. Ar trebui să facem o lege a Sănătăţii bună, care să crească mijloacele financiare şi organizatorice care ajută sistemul de sănătate şi mai ales, prin noua lege, ar trebui să existe respectul faţă de medici şi de personalul medical, să nu ne mai plece specialiştii în străinătate', a declarat Mircea Bârsan.
 
Mitingul a fost promovat în ultimele zile, de la demisia lui Raed Arafat, prin intermediul reţelelor de socializare iar organizatorii se aşteptau la participarea a sute de persoane. Manifestarea nu a primit însă autorizaţie din partea Primăriei iar acesta ar putea fi motivul pentru care clujenii nu au venit în număr mai mare.
 
Pe de altă parte, este posibil ca oamenii să fi renunţat să mai participe la miting şi după ce ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras vineri seară proiectul legii Sănătăţii, la cererea preşedintelui Traian Băsescu, dar şi pentru că, peste noapte, a nins atât de mult, încât Clujul a fost acoperit cu zăpadă iar pârtiile de schi au fost în sfârşit deschise.
 
La Oradea, în jur de o sută de persoane s-au adunat sâmbătă, de la ora 14,00, la statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului, în urma mesajelor de solidaritate lansate pe internet faţă de dr. Raed Arafat.
 
La întâlnirea anunţată s-au prezentat mai mulţi membri ai Asociaţiei Revoluţionarilor din Oradea 1989, grupuri de studenţi, oameni în vârstă şi câţiva politicieni, printre care senatorul PNL Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor. Unii dintre participanţi au purtat câteva drapele tricolore şi ale Uniunii Europene, afişând în mâini, pe coli de hârtie, mesaje antiprezidenţiale, împotriva Guvernului şi pro-democraţie: 'Vrem democraţie, nu dictatură', 'Sănătate, nu moarte'.
 
'Mişcările de stradă ar trebui să fie un impuls. Să se facă totuşi o schimbare pentru sănătate, dar să se ţină cont de populaţia mai săracă a României', a spus o femeie.
 
În opinia preşedintelui Asociaţiei Revoluţionarilor din Oradea, Gheorghe Manicea, chiar dacă dezbaterea proiectului legii Sănătăţii a fost suspendată deocamdată, aceasta este necesară.
 
'Legea Sănătăţii trebuie să se facă, dar de cei care trebuie să o facă, adică Legislativul. Pentru că nu e bine să amestecăm aici instituţiile statului, cum s-a întâmplat până acum, că o face Guvernul, Preşedinţia', a spus Manicea.
 
Senatorul liberal Cornel Popa a declarat că susţine SMURD-ul şi pe dr. Raed Arafat. 'Se simte tot mai mult de la o zi la alta faptul că democraţia din România lipseşte, iar eu asta am înţeles: că nu se mai poate. S-a ajuns până acolo încât totul se aliniază voinţei lui Băsescu. Se pare că de ieri opinia publică începe să se dezmorţească', a adăugat Cornel Popa.
 
La Constanţa, mitingul de susţinere a SMURD-ului a început la ora 14,00, conform convocării făcute pe site-urile de socializare. Dispozitivul de jandarmi i-a aşteptat pe protestatari în faţa Prefecturii, unde s-au adunat iniţial 60 de persoane.
 
Unii dintre protestatari purtau un banner inscripţionat 'Arafat - Român adevărat', dar şi cartoane ce reclamau nemulţumiri de ordin general legate de nivelul scăzut de trai. După aproximativ o jumătate de oră de huiduieli spre balconul Prefecturii şi declamarea unor lozinci, protestatarii au plecat în marş spre sediul PDL, unde au continuat scandările prin megafon.
 
Ulterior, coloana de manifestanţi, care s-a mărit pe parcurs, a revenit la Prefectură, unde mai mulţi vorbitori, din diverse medii sociale, au început să-şi strige din nou nemulţumirile legate de precaritatea nivelului de trai, comasarea alegerilor sau dificultăţile din sistemul sanitar.
 
Câteva zeci de persoane au manifestat în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi afişând pancarte de susţinere a lui Raed Arafat.
 
Protestatarii nu au avut autorizaţie, fiind atent supravegheaţi de şeful Jandarmeriei Sibiu dintr-o maşină parcată la distanţă.
 
Aproape 100 de persoane, în majoritate revoluţionari, protestează în Piaţa Operei din Timişoara, manifestându-şi sprijinul pentru medicul Raed Arafat şi pentru menţinerea SMURD în actuala formă, dar cerând şi demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.
 
Protestul de sâmbătă este autorizat de Primăria Timişoara, după ce, în decembrie 2011, primarul Gheorghe Ciuhandu şi-a dat acceptul pentru ca revoluţionarii să iasă în Piaţa Operei şi să-şi poată manifesta public opiniile până în data de 22 ianuarie 2012.
 
Manifestanţii şi-au manifestat nemulţumirea şi faţă de decizia Cabinetului Boc de a le fi retrase indemnizaţiile revoluţionarilor cu merite deosebite şi a urmaşilor martirilor din Revoluţia din 1989.
 
Mitingul a fost autorizat până la ora 17,00.
 
Vineri, în Piaţa Operei s-au adunat circa 200 de timişoreni care au protestat paşnic pentru aceleaşi motive.
 
Manifestaţii similare au avut loc sau se desfăşoară încă la Deva, Braşov şi Iaşi.

sursa ziarul PUTEREA :  http://www.puterea.ro/articol/manifestatii_pro_arafat_si_impotriva_presedintelui_si_guvernului_in_mai_mul

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus