Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

luni, 4 ianuarie 2010

Evoluţia în 2010 a crizei economice din România

Evoluţia în 2010 a crizei economice din România

Publicat in:
myTex.ro - portalul tau de stiri online nr. 4955 din Lu, 23 Nov 2009

Bilanţul economic al anului în curs este unul dezastruos. Recesiunea economică mondială a afectat toate companiile româneşti, pornind de la cea mai mare şi până la chioşcul din colţul blocului. Mai mult decât atât, accesul la finanţările pe care băncile se lăudă că le pun la dispoziţia mediului de afaceri este blocat de stat. Practic, prin intermediul Ministerului de Finanţe care împrumută de la băncile private aproape întreaga masă monetară de pe piaţă pentru a putea plăti salariile şi pensiile bugetarilor, Guvernul blochează, indirect, economia naţională. Potrivit unor surse din mediul financiar, mii de firme din toată ţara aşteaptă exagerat de mult rambursările de TVA la care sunt îndreptăţite şi pe care Fiscul întârzie să le efectueze, termenele fiind depăşite luni în şir. În schimb, pentru orice factură emisă, dar neîncasată, statul obligă firmele să plătească TVA, decapitalizându-le şi împingându-le spre faliment. Instituirea impozitului forfetar, care trebuie plătit chiar şi de firmele care nu înregistrează profit a determinat ca în acest an 120.509 de societăţi să-şi suspende activitatea. În acest context, sunt tot mai puţine vocile care anunţă revenirea economiei româneşti în 2010. Vă prezentăm opiniile politicienilor, ale oamenilor de afaceri şi ale sindicaliştilor braşoveni privind evoluţia, în cursul anului viitor, a crizei financiare în România. (A.Z.)

„România poate avea o creştere economică de 0,5%”
Constantin Niţă, deputat PSD: „Eu cred că dacă viitorul Guvern va aplica măsuri coerente de creare a noi locuri de muncă, dacă se va acţiona în planul dezvoltării investiţiilor în infrastructură şi dacă va exista o politică de reducere reală a cheltuielilor guvernamentale putem ieşi din criză sau măcar vom atenua efectele acesteia în cursul anului viitor. Personal, cred în previziunile experţilor internaţionali şi, în special, ale celor de la FMI, care au arătat că România poate avea spre finele anului 2010 o creştere economică de 0,5%. Oricum, depinde de noi să depăşim acest moment de criză, precum şi de maniera în care vom găsi răspuns la problemele economice şi sociale”. (C.D.)


„Depinde de programul anticriză”
Mihai Donţu, deputat PNL: „Stoparea căderii economice a României poate fi posibilă în 2010 doar cu condiţia ca noul Guvern să elaboreze şi să aplice rapid un program anticriză funcţional. În plus, contează foarte mult contextul mondial care, din câte se pare, e din ce în ce mai favorabil. Dar, prima condiţie este implementarea unui program de combatere a efectelor crizei economice”.
(C.F.)

„Am încredere în Banca Naţională!”
Gabriel Andronache, deputat PD-L: „Din datele Băncii Naţionale a României şi a celorlalte instituţii financiare consider că există premisele stopării declinului economic şi chiar înregistrarea unei uşoare creşteri economice. Mă bazez pe afirmaţiile optimiste ale guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, care declară de ceva vreme că mergem spre bine”.
(C.F.)

„În 2010 vom avea creştere economică!”
Gheorghe Ialomiţianu, deputat PD-L: „În 2010 vom avea creştere economică de până la nivelul de 1% începând cu cel de-al doilea trimestru al anului. Acest fapt vine ca urmare a aplicării programului de măsuri anticriză al Guvernului Boc şi ca o consecinţă a încheierii acordului cu Fondul Monetar Internaţional. Să nu uităm că, deja, mai multe ţări în care România realizează exporturi au ieşit din criza financiară, ceea ce reprezintă un moment benefic pentru firnele noastre”.
(C.F.)

„Este nevoie de noi locuri de muncă!”
Ion Diniţă, liderul PC Braşov: „Pentru a putea depăşi criza în cursul anului viitor este nevoie de o politică şi o strategie care să determine crearea de noi locuri de muncă. Asta, în paralel cu dezvoltarea de investiţii în infrastructură şi cu susţinerea IMM-urilor. Nu putem vorbi despre creştere economică în condiţiile unei rate ridicate a şomajului şi a închiderii firmelor. Luând credite bancare pentru a plăti salarii şi pensii nu vom ajunge nicăieri, poate doar la faliment! Cred că depinde mult şi de ceea ce vor alege românii pentru viitor!”. (C.D.)

„La începutul lui 2010 criza economică va atinge un vârf!”
Attila Kovacs, preşedintele UDMR Braşov: „Din câte se preconizează, începutul anului 2010 va fi unul în care criza economică va atinge un vârf în România. Este consecinţa inexistenţei unui program coerent anticriză al actualului Guvern şi a tergiversării luării unor măsuri ferme în plan economic şi social! Trebuie făcute investiţii şi reduse cheltuielile guvernamentale, nu cele bugetare, aşa cum se petrece în prezent. În loc să ajute, actualul Guvern a generat un adevărat blocaj!”. (C.D.)

„Este nevoie de o conducere competentă a economiei!”
Mircea Suman, preşedintele FPIMM Braşov: „Criza economică a României este una care a pornit din cauza recesiunii mondiale. Însă, îşi are rădăcininle în modul în care a evoluat în ultimii 10-20 de ani. Pentru ca în 2010 să putem depăşi aceste dificultuăţi este nevoie de o conducere competentă a economiei şi de instituirea unei sobrietăţi economice. Am auzit, însă, şi voci care anunţă revenirea economiei româneşti în trimestrul al doilea al anului viitor. Cei care fac asemenea afirmaţii habar nu au despre economie!”. (A.Z.)

„Vor mai fi cel puţin 250.000 de şomeri în plus”
Gheorghe Apostu, liderul BNS Braşov: „România se poate opri din căderea economică şi poate ajunge şi la creşterea economică, dar nu aşteptând ajutor din afară şi aşteptând alte state, care au început să iasă din recesiune. Sper să alegem un alt preşedinte, care să respecte Constituţia şi majoritatea parlamentară, să avem un Guvern până la Crăciun, şi atunci în aprilie-mai 2010 o să ne oprim din căderea economică şi să începem să creştem. Până atunci vor mai fi cel puţin 250.000-300.000 de şomeri în plus”.
(L.J.)

„În vara anului viitor cred că vom avea o creştere”
Fănică Gabor, liderul Cartel Alfa Braşov: „Cred că este obligatoriu ca economia să se oprească din cădere. Sunt semne că ţările în care avem export mare au început o creştere sau măcar s-au oprit din declin. Sper ca economia României să-şi revină, dacă Guvernul bagă mai mulţi bani în investiţii. În vara anului viitor cred că vom avea o creştere economică şi vom trăi şi noi, nu doar politicienii, mai bine!”.
(L.J.)

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus