Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

marți, 27 iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

De cate ori prezentele feminine din jurul barbatului tau nu te-au facut sa ridici o spranceana a neîncredere? Te gandesti si la tine si nu poti sa te abtii sa te întrebi: oare exista relatii fara niciun pic de încarcatura sexuala între noi si ei?
Daca ai avut curiozitatea sa întrebi, poate ai observat si tu ca parerile sunt destul de categorice. Unii îti vor spune ca nu exista prietenie adevarata între barbati si femei, ca mereu ramane deschisa o portita pentru mai mult decat o relatie platonica. De la ceilalti vei afla mai mult ca sigur ca poate exista prietenie între un el si o ea. Discutiile continua cu o droaie de (contra) exemple, fie din auzite, fie din proprie experienta. Si, dupa o astfel de disputa pasionanta în care fiecare a împartasit ceva din propria viata si s-a aprins pentru argumentul propriu - fie el pro sau contra - concluzia ramane tot deschisa, în timp ce fiecare ramane convins de propriile sale pareri, dar simuleaza acordul cu opinia celorlalti.
Dusmanul prieteniei
Teoretic, doar gelozia unuia dintre partenerii celor doua persoane implicate.
Scurt pe doi
Un raspuns scurt si credibil la întrebare este da, se poate, pana in punctul în care unul dintre cei doi se decide ca vrea sa duca lucrurile la un alt nivel. Prietenia dintre un barbat si o femeie e posibila pana în momentul în care unul sau amandoi decid ca vor si altceva de la aceasta relatie. Ambele variante sunt deci adevarate, depinde doar de momentul în care alegem sa privim povestea. Desigur, exista cazuri în care sentimentele erotice nu sunt împartasite si cazuri în care pasiunea se aprinde pentru amandoi, mai devreme sau mai tarziu. Acele femei care nu se îndragostesc de amicii lor, chiar daca acestia din urma îsi manifesta interesul romantic pentru ele, pot fi considerate de sceptici incitatoare si de sustinatorii platonicismului exemple care confirma ca „se poate”. În definitiv, exista si barbati de care nu esti atrasa din punct de vedere fizic. Poate ca ai auzit si tu de Anima si Animus, imaginile arhaice ale fiecarui barbat, respectiv femeie, în ceea ce reprezinta partenerul ideal. Asta înseamna ca exista, în definitiv, un anumit tip de barbat care îti place: poate nu toti iubitii tai au aratat la fel, dar mai mult ca sigur au avut un profil comun. Asa ca sansele de simpla amicitie cresc pentru acei tipi care nu sunt încadrati în profilul barbatului tau ideal si fata de care nu simti o atractie fizica. Dar ce te faci atunci cand ai o relatie de amicitie foarte satisfacatoare, la care se adauga si ceva „chimie”?
De la amicitie la seductie
...drumul nu e atat de lung pe cat s-ar crede. Multe dintre cuplurile sudate au început relatia de la o nevinovata amicitie. Daca e sa ne referim la rolurile fundamentale pe care le au barbatii si femeile de cand lumea si pamantul, am putea înclina balanta catre imposibilitatea unei simple relatii platonice între sexe. Pentru ca, daca stramosii nostri ar fi fost mai degraba supusi sentimentelor de prietenie, probabil ca umanitatea nu ar fi ajuns ceea ce e astazi. Pe de alta parte, conditiile socioculturale si economice s-au schimbat fundamental între timp. Viata de atunci nu mai seamana aproape deloc cu cea de acum; si relatiile între oameni se modifica odata cu progresul (tehnologic). Nevoile emotionale s-au schimbat mult pe parcurs, si oamenii au devenit (sau au descoperit ca sunt), mult mai complecsi, nu pot fi redusi la cateva functii biologice. Daca acum cateva zeci de ani femeile roseau sau lesinau la auzul unor glume fara perdea, în ziua de azi unele femei se întrec cot la cot cu amicii lor barbati în a spune bancuri deocheate. Daca e sa vorbim de certitudini, atunci e clar ca lucrurile se schimba, societatea devine altfel si relatiile evolueaza în consecinta. Nu demult, singurele relatii pe care le aveau femeile cu barbatii erau de filiatie sau de casatorie, ceilalti barbati cu care intrau în contact fiind, de obicei, din familie sau prieteni ai sotului. Astfel ca e de înteles de ce relatiile de simpla amicitie cu un barbat sunt privite cel putin cu suspiciune. În plus, în unele societati si chiar parti ale lumii, genul acesta de raportare dintre barbati si femei se pastreaza înca intact (vezi lumea araba). Cu toate acestea, în minte si cu numeroasele exemple de care dispunem, e într-un fel natural sa ne îndoim de veridicitatea unei relatii pure de prietenie între un barbat si o femeie. De fapt, cheia nu este o reteta general valabila, ci un amestec unic si personal de experiente si asteptari. Asa ca depinde de fiecare: în anumite scenarii de viata, cei doi parteneri trebuie sa se cunoasca si sa se împrieteneasca înainte de a exista o legatura erotica între ei, în timp ce pentru altii prietenia si dragostea sunt mai degraba separate. Pentru ca e foarte posibil ca pentru o anumita femeie relatia de prietenie cu un barbat sa fie doar un punct de plecare pentru ceva mai mult de atat; la fel de bine se poate ca o alta sa aiba o reala dificultate în a-si gasi un partener, în ciuda numeroaselor amicitii pe care le leaga cu diversi barbati.
Ce spun specialistii?
Iubitul tau are o amica foarte buna? Nu intra la banuieli! Citeste mai intai ce cred psihologii care au studiat fenomenul. Prietenia intre persoane de sex opus nu e doar posibila, ci e si foarte adevarata, zic acestia. Care este principalul ei atu? Faptul ca sunt eliminate toate elementele competitionale care ar putea deteriora o amicitie intre persoane de acelasi sex. Ei bine, si nu e singura ei calitate. Tot specialistii spun ca acest gen de prietenie mai are un avantaj: da posibilitatea persoanelor implicate sa gaseasca raspunsuri la intrebari si probleme si prin prisma celuilalt prieten, de sex opus. Asa ca, daca au dreptate psihologii, n-ai de ce sa fii suparata pe prietena iubitului tau. Poate chiar il ajuta sa te inteleaga mai bine, mai stii?
Confuzie relationala
Linia de demarcatie dintre prietenie si relatie romantica e atat de fina pentru ca ambele tipuri de relatii au la baza factori apropiati. În principiu, ne plac oamenii similari cu noi - nu degeaba se spune ca cine se aseamana se aduna. Îi vom gasi atragatori si interesanti mai degraba pe aceia care au aceleasi atitudini ca noi si care, în esenta, ne aproba. Motivul e pe cat de simplu, pe atat de biologic: e adaptativ, pentru ca se leaga direct de strategia de procreare umana. Asa ca e în interesul nostru sa ne înconjuram de oameni cu care ne asemanam si care sunt de acord cu noi. Proximitatea fizica este un alt factor care poate contribui decisiv la construirea relatiei de prietenie. De aceea cele mai multe relatii de prietenie se întampla între vecini si colegi de orice fel.
Paradoxul?
Nu petrecem mai mult timp cu oamenii care ne plac, ci faptul ca petrecem mult timp cu unii oameni ne ajuta sa îi percepem pozitiv. Astfel ca familiaritatea si expunerea repetata duc la atractie. De asemenea, specialistii confirma, prin rezultatele obtinute în studii sociale, ca atunci cand avem o stare speciala, ge-nerata de frica, anxietate, bucurie, efort etc. suntem mai deschisi la propuneri de orice fel. Asa ca toate scenele din filme în care cei doi îsi dezvaluie sentimentele doar cand sunt prinsi într-o situatie extrema (blocati într-un lift, de exemplu) sunt confirmate
stiintific.
Granita e fragila
Va impartasiti totul, petreceti mult timp impreuna si aveti incredere totala unul in altul. Pana la o relatie sexuala nu mai e decat un pas, zic psihologii.
Prietenii cu beneficii
Prietenia e destul de rara; nu în fiecare zi întalnesti oameni cu care sa te simti bine, cu care sa împartasesti opinii, vise si dezamagiri, în care ajungi sa ai încredere si cu care sa construiesti o relatie. Atunci cand, la un moment dat, poate interveni atractia fizica între doi prieteni buni, prima teama este de a nu strica prietenia în caz ca relatia erotica nu merge la fel de bine. O relatie de prietenie presupune adesea mai putin si ofera mai mult, aparent pentru ca nu exista „obligatii” ca atunci cand intram într-o relatie de parteneriat. Asa ca, dupa gandurile despre o potentiala respingere, frica de a nu strica prietenia este a doua pe lista. Pentru cei care nu vor sa „riste” sa se implice emotional altfel decat au facut-o pana acum, dar care nici nu îsi propun sa reziste tentatiei erotice, exista asa-numitul concept de „prieteni cu beneficii”.
Sex fara obligatii
Într-o astfel de relatie, se considera ca ambii parteneri intra de pe pozitii egale si sunt prieteni. Singura diferenta fata de o prietenie obisnuita este faptul ca prietenii cu beneficii fac sex ocazional, fara a considera ca formeaza un cuplu. În acest fel se pastreaza caracteristicile unei relatii de amicitie, si cei doi se pun la o distanta confortabila de ceea ce înseamna o relatie de cuplu. Singura regula este ca ambii parteneri într-o astfel de relatie sa fie de acord în aceeasi masura cu aranjamentul. Altfel, daca unul dintre cei doi se simte cumva nedreptatit de aceasta situatie, întreaga relatie e compromisa.

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus