Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

sâmbătă, 31 iulie 2010

Mostenirea UTC, jefuita

 publicat  de Traian Daniel Rus

» 50 de milioane de dolari reprezentand fondurile UTC
s-au topit imediat dupa ’90 .
 
» Pentru resturile UTC se bat doua fundatii ai caror lideri se acuza reciproc de furt.

» Liderul FNT, Nicolae Mavrodin, sustine ca in anul 2002 Miky spaga ar fi cerut comision.

» Casele de cultura uteciste au ajuns mall-uri ori au fost inchiriate la bucata.


In 1990, in baza unui decret-lege emis de Ion Iliescu, pe atunci presedinte al CPUN, in judetele tarii s-au infiintat fundatii pentru tineret. Acestea au preluat majoritatea patrimoniului imobiliar, dar si banii UTC, care nu au fost putini. La 31 decembrie 1989, in conturile tineretului comunist se aflau 1,261 miliarde de lei, care la paritatea din 1990 insemnau nu mai putin de 50 de milioane de dolari. 800 de milioane de lei din aceasta suma au ramas in contul Comitetului Central al UTC, iar diferenta a fost repartizata catre judete. Prin ’93-’94, fundatiile judetene nu mai aveau nimic. Totul se cheltuise fara prea multe justificari. Cum insa fosta UTC avusese in proprietate si alte active, gandurile liderilor fundatiilor pentru tineret au zburat catre acestea. Totodata, se simtea si nevoia unor finantari din fondurile publice. Ani de zile s-a tot insistat pe aceste idei, dar fara succes. Pana in 2002, cand s-a emis Legea 146 care stabilea, cu cateva exceptii, ca tot ceea ce a apartinut UTC trebuie sa revina fundatiilor pentru tineret. Textul legii reunea toate fundatiile judetene mostenitoare ale UTC sub o singura palarie: Fundatia Nationala pentru Tineret (FNT), care primea dreptul de a folosi sumele ramase in conturile CC al UTC, precum si cateva imobile in Capitala. Cu alte cuvinte, FNT era un fel de CC al fundatiilor judetene pentru tineret. Tocmai aceasta constructie, in care factorul politic s-a implicat din plin urmarind avantaje, a dus la o stare extraordinara de confuzie. Niste baieti smecheri din Constanta, care aveau o asociatie de revolutionari, s-au miscat rapid si si-au insusit titulatura de… Fundatia Nationala pentru Tineret. Liderii fundatiilor judetene pentru tineret au contestat insa mutarea.

Inselatorie cu aprobare
Presedinte al Asociatiei Tineretului Revolutionar din Decembrie 1989 din Constanta, Nicolae Mavrodin a speculat momentul. si-a transformat asociatia in fundatie, iar cu acest prilej a "imprumutat" denumirea de Fundatia Nationala pentru Tineret (FNT). Schimbarea de nume a fost finalizata chiar inainte de emiterea Legii 146/2002. Cand legea a fost publicata, FNT-ul lui Mavrodin din Constanta si-a asumat toate drepturile si avantajele oferite oficial. Desi era clar ca se profita de o situatie, nici o autoritate nu a incercat sa corecteze "eroarea". Cauza pasivitatii institutiilor statului ne-a fost dezvaluita chiar de Nicolae Mavrodin: initial, anumiti politicieni ar fi incercat sa profite de situatia confuza pentru a se aranja cu ceva imobile.

Miky Spaga: Trebuie sa dai jumatate din ce-ti vom preda
"Am avut o discutie cu Miky spaga, care mi-a zis in felul urmator: Iti dam repede tot, in circa trei luni de zile preiei tot, dar asta inseamna ca trebuie sa treci catre cine iti spunem noi – si nu mi-a zis catre cine – jumatate din tot ce-ti vom preda", sustine Mavrodin. Oricum, acesta a facut atunci o alta miscare inteligenta. L-a numit ca presedinte onorific al controversatei sale fundatii pe Adrian Nastase, premier pe atunci. Numai ca Nastase nu a stiut niciodata ca a avut "onoarea" de a fi presedintele fundatiei lui Mavrodin.

Nastase, facut fictiv presedinte de onoare
Ca dovada ca Nastase nu a onorat cu numele sau niciodata fundatia infiintata de Mavrodin, la finalul anului 2002, pentru a preveni eventualele speculatii facute in numele FNT, Executivul a emis OUG 166/2002. Acest act a abrogat din Legea 146/2002 toate pasajele referitoare la FNT, eliminand astfel posibilitatea de a se mai beneficia de confuzia creata. Solutia salvatoare i-a venit lui Mavrodin in 2006. Desi se stia ca denumirea Fundatia Nationala pentru Tineret intrase pe alte maini, parlamentarii au emis in 2006 Legea 350 care a reintrodus in joc exact sintagma mult-discutata. Mai mult, de aceasta data, prin noua lege se stabilea clar faptul ca FNT are tot dreptul de a scoate de la BCR banii ce au apartinut odata CC a UTC, precum si dreptul de a prelua imobilul din Calea Victoriei 120, care ar fi apartinut candva tineretului comunist.

Inselatorie parafata de judecatori… deputati si senatori
A fost mai mult decat suficient pentru Mavrodin. Cu destul tupeu, acesta a inaintat actiuni in instanta si pana acum se pare ca a reusit sa puna mana pe banii ramasi in conturile CC al UTC deschise la BCR. In ce priveste soarta imobilului din Calea Victoriei 120, unde isi are sediul Grupul pentru Dialog Social (GDS), lucrurile s-au complicat si mai mult. Dandu-si seama de eroare, Guvernul a emis tot in 2006 OUG 105 prin care scotea acest bun de sub incidenta Legii 350/2006. Dar Mavrodin nu a renuntat. Cu ajutorul judecatorului Alina Pohrib, de la Judecatoria sectorului 2, a declarat sediul FNT in Calea Victoriei 120. Avand, cel putin in acte, domiciliul in imobilul mentionat, fundatia lui Mavrodin a dat apoi drumul la somatii de evacuare.
Soarta i-a suras lui Mavrodin si cand a venit momentul ca Parlamentul sa adopte OUG 105/2006. Deputatii si senatorii au decis sa respinga ordonanta prin care imobilul din Calea Victoriei era exceptat de la orice revendicare utc-ista. Rugati sa justifice votul, parlamentarii s-au scuzat spunand ca nu prea au stiut ce voteaza. z

CNT contraatacaReprezentantii Consiliului National al Tineretului (CNT) – structura ce aduna fundatiile pentru tineret judetene – sustin ca lor le era de fapt adresata constructia FNT. Potrivit liderului CNT, Iulian Dascalu, Mavrodin nu ar fi decat un simplu sarlatan care foloseste ilegal titulatura mult-discutata. De ce ilegal? Pentru ca, spune Dascalu, Legea 146/2002, dar si Legea 350/2006 prevad clar faptul ca FNT ar trebui constituita numai si numai din reprezentantii fundatiilor judetene de tineret infiintate conform decretului-lege din 1990. Oricum, in toata aceasta nebunie aflam ca mai exista o constructie, Fundatia Nationala pentru Tineret ce este condusa de Iulian Dascalu. Infiintata in acest an prin adeziunile reprezentantilor fundatiilor judetene pentru tineret create in baza decretului-lege din 1990, aceasta FNT este inregistrata la Ministerul Finantelor si in scurt timp va demara procedurile pentru a contracara demersurile lui Mavrodin.

Interes pentru zestrea imobiliara si finantarile publice
In afara de imobilul din Calea Victoriei nr. 120, in Capitala ar mai ramane de cerut cladirea fostului CC al UTC din strada Dem I. Dobrescu, fostul camin din strada Rabat – ce apartine acum Ambasadei Germaniei, o fosta magazie ce acum este in proprietatea Ambasadei Frantei si fosta baza de administrare si transport a UTC. Interesante ar fi si activele fostului Birou
de Turism pentru Tineret (BTT), dar acestea au fost scoase dupa 1990 din patrimoniul UTC, multe deja fiind privatizate. Nu se stie insa niciodata cum evolueaza lucrurile. Ar mai ramane prin tara vreo 11 case de tineret, 17 foste cluburi, vreo 11 baze de agrement si 7-8 sedii. O alta "zestre" atractiva.

Dascalu, presedinte CNT:
"Banii s-au cheltuit. Cum s-au cheltuit? De-a lungul timpului!"
Despre banii aflati prin conturile UTC, care la valoarea din ’90 insemnau peste 50 milioane de dolari, nu mai poate fi vorba. Explicatia ne-a fost oferita de Iulian Dascalu: "Banii au fost si s-au cheltuit. Cum? De-a lungul timpului. Pe administrarea
cladirilor. S-au dat niste cladiri, dar nici o sursa de finantare. Deci nu e ce spune Mavrodin, ca s-au furat. S-au cheltuit… Sa terminam cu prostia asta. si banii sindicatelor s-au cheltuit", a adus justificari Iulian Dascalu. El a admis totusi ca parte din fondurile fostei UTC s-au cam dus dupa 1989 si pe excursii in strainatate, pe masini si pe salarii, de toate acestea profitand cei care au avut inspiratia sa iasa in fata infiintand prin judete fundatiile pentru tineret.
In ce priveste suma de 800 de milioane de lei la valoarea din 1990 ramasa in contul CC al UTC, datorita unei norme BNR, aceasta a ajuns sa nu mai insemne decat vreo 60.000 de euro. si, oricum, a fost saltata de Mavrodin. Asadar, pe ce se mai da lupta intre cele doua FNT-uri?


Patrimoniul UTC
» Hunedoara
Patrimoniul – administrat de o fundatie-fantoma

Mostenirea fostei UTC din judetul Hunedoara consta intr-o cladire cu etaj, de aproximativ 200 de metri patrati, situata in zona centrala a municipiului Deva. Imobilul, in care functioneaza acum un restaurant, un club, o sala de fitness, precum si mai multe birouri, este administrat de o organizatie"fantoma", respectiv Fundatia Judeteana pentru Tineret (FJT). Adunarea generala a respectivei fundatii nu s-a intrunit de peste sase ani. Cu toate acestea, spatiile din cladirea aflata in patrimoniul FJT au fost inchiriate catre diversi intreprinzatori. Chiriile in imobil oscileaza intre 2 si 5 euro pe metru patrat. (Stefan Ciocan)


» ALBA IULIA
Fundatia judeteana
s-a transformat in "agentie imobiliara"

Dupa 1990, "Casa
Tineretului" din Alba Iulia a fost transformata intr-o asa-zisa "agentie imobiliara". Singurul "obiect de activitate" al FJT Alba pare a fi inchirierea spatiilor pe care le detine. Nimic din ceea ce se intampla acum in incinta "Casei Tineretului" nu mai aminteste de vremurile in care sutele de membri ai UTC desfasurau activitati obligatorii pentru statutul lor de "tineri comunisti". A mai ramas doar cladirea paraginita, pe care cu greu reuseste sa o intretina administratorul acesteia – Fundatia pentru Tineret. Aici functioneaza un restaurant, un magazin de haine second-hand si cateva birouri de avocatura. (Dorin Timonea)

» Cluj
Fostul complex UTC-ist va gazdui magazine


La Cluj, cel mai important bun din patrimoniul UTC era complexul din jurul "Casei Tineretului", in prezent "Univers T", situat in cartierul Gheorgheni. Complexul a fost preluat de Consiliul Judetean si este administrat de o societate comerciala ale carei actiuni sunt detinute de administratia judeteana. Complexul includea un hotel si doua lacuri de agrement, precum si o mica baza sportiva. In prezent, doar hotelul a mai ramas in proprietatea Consiliului Judetean. Celelalte bunuri au fost concesionate companiei "Iulius Group", condusa de omul de afaceri Iulian Dascalu – coincidenta de nume cu liderul CNT. Aceasta va construi un mall pe terenul complexului.
(Claudiu Padurean)

» GALATI
Casa de Cultura a Tineretului,
transformata in mall!
La Galati, Fundatia Judeteana de Tineret a "pierdut" in perioada 1996-1998 Casa de Cultura si Hotelul Tineretului, imobile mostenite de la UTC. Acestea au fost vandute Bancii Populare "Stabilitatea", care la randul ei a fost falimentata. Casa de Cultura si Hotelul Tineretului au fost evaluate la suma de 64 de miliarde lei si apoi instrainate. Au ajuns la final in proprietatea lui Maricel Pacuraru, afacerist local. Hotelul Tineretului este acum hotel de cinci stele, iar Casa de Cultura a fost inchiriata si a devenit mall. La sala de arte plastice este un fast food, la biblioteca si in sala de spectacole sunt magazine cu haine "de firma", iar la subsol este un supermarket. Asa s-a razbunat FJT pe UTC!
(Ticu Ciubotaru)

    MURES
Casa de Cultura a Stintei si Technici "Mihai Eminescu Targu Mures, Cabana de Agrement din Targu Mures, Sediul actual BCR din Targu Mures, Clubul Tineretului Sigisoara si Clubul Tineretului Reghin este  patrimoniu fostului UTC in judetul Mures .
     La Mures ,Fundatia pentru Tineret Mures a pierdut" in perioada 1992-1998 administrat de o fundatie-fantoma prin instata , ne recunoscut persoana juridic Fundatia pentru Tineret Mures prin sentita judecatoreasca din perioada 1990-2002. In perioada 1.10.2008 sa infintat o noua Fundatie Judeteana pentru Tineret Mures cu sprijinul a 4 ONG-uri de tineret din judet avand ca sustinator inca 14 ONG-uri din judetul Mures a prelua patrimoniul fostului UTC conform legilor decret lege 150/1990 si legea 146/2002 in folosul tinerilor si ONG-urilor de tineret apolitice in judet .
     
  Vom reveni cu alte informatii socante  in scurt timp de incercarea instrainari patrimoniului fostului UTC ani 2008-2010 de primarul PD-L Dorin Florea si gasca lui .

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus