Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

vineri, 13 august 2010

joi, 13 august 2010

Foto: ziarulring.ro
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca una dintre cauzele principale ale situatiei extrem de dificile in care se afla Romania astazi a fost suspendarea presedintelui Traian Basescu, in 2007, actiune politica soldata cu un esec, dar care a avut consecinte negative enorme, greu de anticipat atunci.

Invitat la Televiziunea Ziare.com, Sebastian Lazaroiu a dezvaluit de ce a continuat sa ramana consilier prezidential si in al doilea mandat al lui Traian Basescu, a estimat cat de mari sunt riscurile ca PD-L sa nu mai intre in Parlament la viitoarele alegeri, i-a creionat un portret premierului Emil Boc si a explicat de ce Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, are sanse foarte mari de a deveni un actor important pe scena politica.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Sebastian Lazaroiu

Au fost atat de speriati de prostia facuta, incat au inceput sa arunce cu banii

Intrebat de cititorii Ziare.com daca Opozitia va profita de scaderea dramatica a presedintelui in sondaje pentru a incerca o noua suspendare a sa, odata cu daramarea Guvernului prin motiune de cenzura, Sebastian Lazaroiu a admis ca exista un plan in acest sens al PSD si PNL, anuntat public de altfel.

"Nu stiu cand se va intampla, dar cele doua actiuni politice nu se vor intampla decat impreuna, cand Opozitia va avea o majoritate care sa dea jos guvernul si cand, probabil, se va actiona si in vederea suspendarii presedintelui(...), dar nu stiu daca cineva s-a gandit pana acum ca noi suntem in situatia in care suntem, dificila din punct de vedere economic, mai ales in structura bugetului, si din cauza suspendarii presedintelui din 2007. Sa ne reamintim ca suspendarea a avut loc in mai 2007. O actiune nepregatita de Opozitie, ei se asteptau sa aiba succes pana la urma.

Efectele pentru partidele care au initiat acest demers au fost dramatice, au fost sondaje care aratau ca PSD avea 15%, PNL 7%, iar PD-L la 50%! Efectul a fost dramatic intr-o luna sau doua, din cauza suspendarii, pentru ca oamenii au considerat actiunea nelegitima. Speriati, si PSD si PNL, chiar si UDMR, au inceput sa arunce cu banii. Amintiti-va cand s-a marit punctul de pensie: in iulie sau august 2007, cand speriati de consecintele electorale au inceput sa arunce cu bani(...) Iar acum constatam ca trebuie sa ne imprumutam ca sa dam acele pensii majorate foarte mult. (...)

Mi-e teama ca genul asta de evenimente cu mare incarcatura politica au consecinte pe care nici macar nu le putem anticipa pe termen mediu si lung. Sigur, e si criza la mijloc, dar noi suntem unde suntem pentru ca unii au fost atat de speriati de prostia pe care au facut-o in mai 2007 incat, pur si simplu au spulberat bugetul", a explicat consilierul prezidential.

Partidul Poporului are sanse sa intre in Parlament, e cotat cu 13%

Acesta a mai afirmat ca scaderea inregistrata de presedinte in sondaje, care ar putea sa stimuleze Opozitia in a initia o noua inlaturare a sa de la Cotroceni, este fireasca din cauza masurilor impopulare luate, dar nu trebuie uitat ca toti liderii politici, si de la putere si din opozitie, sunt intr-o scadere dramatica de popularitate.

"Nu reusesc sa depaseasca 25-26%. E foarte putin. Incerc sa imi amintesc daca vreodata in istoria post-decembrista au mai fost cote atat de scazute, dar cred ca nu. De fapt, oamenii au devenit foarte reticenti fata de clasa politica. E un semnal de alarma si s-ar putea sa anunte un nou inceput", a atras atentia Sebastian Lazaroiu, indemnand alegatorii sa nu isi puna deocamdata intrebarea "eu cu cine votez", pentru ca e prea devreme.

In acest context, Sebastian Lazaroiu a dat un pronostic electoral surprinzator. "Partidul Poporului are sanse sa intre in Parlament! E mai degraba un simptom la care politicienii ar trebui sa fie atenti. In ultimul sondaj pe care l-am vazut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia infiintat. Asta arata ca oamenii sunt dezamagiti de cele patru partide principale care se bat intr-o 'cutiuta', dar in afara cutiei se afla majoritatea covarsitoare a electoratului. Practic, un partid nou aparut poate sa coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiute in care se bat 'patru furnici', care au impresia ca ala e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a atentionat acesta.

Daca PD-L sta prea mult cu ochii pe sondaje, nu mai face reforma

In ceea ce priveste soarta PD-L, consilierul lui Traian Basescu i-a avertizat pe democrat-liberali ca aceasta depinde nu numai de efectele produse in mod obiectiv de criza economica, dar si de ei insisi.

"Cred ca PD-L poate fi impiedicat sa duca la capat reformele doar de calculele electorale individuale. Oamenii acestia din Executiv sunt si oameni politici, care se aleg. Masurile sunt impopulare si creeaza o anumita depresie a partidului, a celor care vor sa isi innoiasca mandatul. Daca stau prea mult cu ochii pe sondaje, care arata prost, atunci probabil ca reforma va esua. Nu imi dau seama daca actualul premier poate duce la capat reformele, nu ca nu ar avea vointa, stie ce are de facut si ca nu exista o alta directie in care sa mergem, dar daca nu le duce la capat e pentru ca isi poate pierde sprijinul politic in Parlament si in partid", a declarat consilierul prezidential.

In opinia sa, criticile presedintelui la adresa lui Sever Voinescu sau Cristian Preda au fost indreptatite si se refereau la un fenomen mai general, acela de a ataca partidul din interiorul sau. "In perioada asta un partid aflat la guvernare are nevoie de foarte multa solidaritate. Aceasta hartuire permanenta a Executivului si premierului s-ar putea sa demobilizeze si sa duca la disolutia autoritatii in partid", a atras atentia Lazaroiu.

La sediul central al PD-L bate vantul

Intrebat de un cititor Ziare.com in ce masura PD-L a pierdut contactul cu alegatorii si risca sa nu mai intre in Parlament in 2012, consilierul prezidential a recunoscut: "Am fost de cateva ori la sediul central al PD-L si impresia e ca bate vantul.(...) Stiu ca multi sunt ocupati de actul guvernamental, dar ar trebui sa ii lase pe altii sa se ocupe de partid. Orice partid poate sa dispara de pe scena politica(...). Eu nu cred ca va fi chiar asa, dar as spune ca depinde in foarte mare masura de PD-L, nu de altii".

In ceea ce priveste inlocuirea lui Emil Boc din functia de sef al Executivului, Sebastian Lazaroiu spune ca acest lucru ar putea sa nu tina neaparat de calitatile sau defectele acestuia, ci de anumite calcule electorale.

"Il stiu pe premierul Emil Boc. E un om onest, care are foarte multe bune intentii, asta e sigur. Pe deasupra este si un bun negociator, asta il face sa mentina coalitia aflata la guvernare. S-ar putea insa sa nu isi mentina sprijinul politic, si nu as pune asta pe seama calitatilor sau defectelor pe care le are. Masurile pe care le ia sunt extrem de neconvenabile pentru parlamentarii care il sustin si care, daca isi fac calculele si spun nu il mai vrem pe Emil Boc, asta e. Nu e o drama, (...) important e ca oricine ar veni, daca Emil Boc va fi schimbat, sa inteleaga ca nu putem sa deviem de la cursul pe care am plecat, pentru ca s-ar putea sa impingem Romania in prapastie", a comentat el.

La insistentele participantilor la emisiune dornici sa afle macar un nume de potential inlocuitor al lui Emil Boc in fruntea Guvernului, Sebastian Lazaroiu a ocolit cu diplomatie un raspuns direct.

"Mi-e greu sa spun, sunt multe persoane care pot sa ocupe functia de premier. Dar intr-o asemenea perioada dificila, referindu-ne strict la contextul actual, probabil ca numarul acestor persoane s-ar restrange foarte mult. Putem sa avem oameni care sa fie excelenti specialisti sau sa fie politicieni redutabili, dar care sa nu faca fata presiunii sociale si politice din aceasta perioada. In plus, eu pot sa vad 3-4 persoane in functia de premier, dar s-ar putea ca ei sa nu se vada in aceasta pozitie. Sunt unii care au toate calitatile, dar nu au suficient curaj intr-o asemenea perioada dificila", a precizat el.

Lazaroiu: Modificarea Constitutiei pentru trecerea la unicameral, in 2012

PSD e la 40%. De ce ar intra acum la guvernare?

In ceea ce priveste partidele de Opozitie, consilierul presedintelui a remarcat in primul rand dezacordul dintre ele in privinta intrarii la guvernare, inainte sau dupa alegeri, dar si lipsa oricarui interes de a ocupa prea curand Palatul Victoria.

"In realitate cred ca niciunul dintre cele doua partide nu doreste sa isi asume guvernarea pentru ca si ei vad aceleasi sondaje. PD-L a avut 35% si cand a inceput sa ia masurile impopulare a ajuns la 13-15%. Acum PSD e la 40%, iar PNL are 27% in sondaje, de ce ar intra la guvernare, avand experienta PD-L care si-a injumatatit scorul?", a spus consilierul prezidential.

Acesta a admis insa ca daca PSD si PNL vin cu un program de guvernare care sa continue masurile de reforma si restructurare necesare echilibrarii bugetului atunci presedintele nu ar avea niciun fel de problema sa numeasca un premier din partea lor.

"Dar daca ei vin cu program populist, cum ca micsoreaza taxele si maresc pensiile, atunci ar fi o iresponsabilitate din partea presedintelui, si ei cam asta spun(...) Orice om informat poate sa vada demagogia din declaratiile lor, asa ca nu poti sa aduci la guvernare un premier care sa spuna ca face unica de 5%", a explicat Lazaroiu.

In opinia sa, o readucere in atentie a lui Klaus Johannis "ar fi o ciorba reincalzita". "Dar pot veni si cu el, daca atunci cand vin si isi asuma guvernarea inteleg si sunt dispusi sa continue programul de austeritate. Daca nu inteleg, nu are importanta cu cine vin", a subliniat el.

Va aparea o societate civila puternica, presa nu reuseste sa isi revina

Sebastian Lazaroiu pare convins ca societatea civila se va intari in perioada urmatoare, dar sub o alta forma.

"Eu nu inteleg prin societate civila ceea ce s-a inteles in ultimii 20 de ani, ea inseamna mai mult decat niste ONG-uri care au luat renta de la stat. Daca va aparea una puternica, si cred ca va aparea, va avea o influenta mult mai mare decat cea care a adus CDR la putere in 1996. (...) In mod natural se va coagula, nu in jurul unei persoane. Oamenii vor intelege din ce in ce mai repede in contexul crizei ca e nevoie de solidaritate, 'murim toti sau supravietuim toti'. Cand vor intelege, va exista tentatia de apropiere si asociere pentru atingerea unor obiective. Asta inseamna societate civila", a argumentat Lazaroiu.

In ceea ce priveste presa, aceasta "nu reuseste sa isi revina, din pacate", dupa "cinci ani in care multi jurnalisti au abdicat de la principii".

Cu toate acestea, consilierul prezidential afirma ca "meciul democratie - presa", despre care vorbea in 2009, nu mai continua. "A fost o inclestare la alegerile din 2009, cand presa ajunsese sa falsifice jocul democratic. Acum nu mai conteaza acest joc".

Crin Antonescu a intrat intr-o betie a vorbelor

Sebastian Lazaroiu a marturisit ca nu a dorit sa ramana consilier prezidential si in al doilea mandat al lui Traian Basescu, dar "lucrurile au luat o anumita intorsatura, in special in zona economica si sociala, si am considerat ca situatia e suficient de dificila pentru a nu parasi echipa prezidentiala, asa ca nu am vrut sa dau bir cu fugitii cand era mai greu".

Intrebat in ce masura s-a schimbat Traian Basescu de cand este la Palatul Cotroceni, consilierul presedintelui a spus ca principala schimbare a fost ca a inteles "cat de complicata este misiunea pe care si-a asumat-o".

"Era ceva mai optimist la inceputul primului mandat, intre timp a realizat cat de puternica e rezistenta sistemului la schimbare. A devenit mai realist, fata de timpul necesar si posibilitatea de a schimba lucrurile".

Lazaroiu recunoaste ca nu se astepta ca Traian Basescu sa castige un al doilea mandat, dar si ca este foarte dificil de spus cum va ramane actualul presedinte in istorie.

"E foarte dificil de spus pentru ca nimeni nu se va raporta la primul mandat, iar acesta este extrem de dificil. Peste 100 de ani lumea va trata toti cei 10 ani compact, daca in ultimii 5 esueaza, nimeni nu va spune 'stai, a facut multe lucruri bune in primii 5'. Este o miza importanta pentru orice om care ajunge intr-o functie atat de importanta in stat, sa nu ii fie rusine de ce vor spune urmasii. De aceea nu sunt de acord cu cei care spun ca presedintele nu mai are miza. Chiar ii pasa", a spus Lazaroiu.

Intrebat cum isi explica faptul ca Traian Basescu a intrat in "folclorul politic" prin expresii de genul "iarna nu-i ca vara" sau "un fleac i-am ciuruit", in timp ce Crin Antonescu, apreciat ca excelent orator, nu a rostit inca nicio fraza memorabila, Sebastian Lazaroiu a raspuns: "Presedintele are un discurs mai plastic si exprima intr-un mod extrem de condensat ideile sale. Crin Antonescu, mai ales in ultima perioada, a intrat intr-o betie a vorbelor, spune foarte multe dar nu mai transmite niciun mesaj".

Care este in opinia sa profilul ideal al presedintelui Romaniei? "Mai sunt cativa ani pana la alegeri,pana atunci am convingerea ca Romania se va schimba semnificativ. S-ar putea ca in 2014 sa vedeti alta Romanie si chiar un alt tip de alegator si atunci e mai greu sa faci presupuneri acum. S-ar putea sa fie un necunoscut, un om pe care acum nu il cunoastem. Sa aiba un profil si anumite calitati care sa il recomande pentru aceasta functie si chiar sa fie ales", a raspuns Sebastian Lazaroiu cu diplomatie.

Camelia Badea
ziare.com

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURES



STIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus