Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

luni, 4 iulie 2011

Statul Roman batjocorit la Bruxelles de extremisti maghiari si Ungaria. Autoritatile romane se piaptana

In timp ce extremistii maghiari instigati si finantati de Ungaria, dar si de fonduri romanesti, isi bat joc de statul roman deschizand o asa zisa reprezentanta a asa zisului Tinut secuiesc in sediul regiunilor Ungariei de la Bruxelles, amabasadorul Ungariei la Bucuresti era “invitat” la sediul Ministerului de Externe al Romaniei pentru discutii.
ÃŽn cadrul întâlnirii, partea română ÅŸi-a exprimat preocuparea faţă de găzduirea aÅŸa-zisei „ReprezentanÅ£e a Å¢inutului Secuiesc” în „Casa Regiunilor Maghiare” de la Bruxelles ÅŸi a solicitat clarificări în acest sens autorităţilor ungare.


De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, în spiritul relaÅ£iei de parteneriat strategic dintre cele două ţări, se aÅŸteaptă ca niciun oficial ungar să nu participe la evenimentul de lansare a aÅŸa-zisei „ReprezentanÅ£e a Å¢inutului Secuiesc”, se arata in comunicatul MAE.
MAE nu a explicat ce clarificari a oferit Oszkár Füzes, ambasadorul ungar in a carei familie extremismul maghiar este la el acasa, daca privim numai declaratiile facute de sotia sa in 15 martie.
Probabil amabsadorul a aburit pe oficialul roman cu care a stat de vorba, dand astfel ocazia ministrului de externe Teodor Baconschi sa considere problema reglata si sa invoce parteneriatul strategic dintre Romania si Ungaria. Adica MAE baga capul in nisip ascultand „clarificarile” duioase ale lui Oszkár Füzes, in timp ce Ungaria , prin coloana a cincea din Romania, da de pamant cu Constitutia statului roman.
A crede ca acesti pasi ai extremismului maghiar catre segregare etnica si teritoriala, sunt necunoscuti de inaltii oficiali care conduc statul roman este o prostie. Acestia stiu. Sunt informati de fiecare pas care urmeaza sa fie facut. Dar sunt complici. Sunt complici la distrugerea statului roman si la calcarea in picioare a jertfei a sute de mii de romani care au murit ca Romania sa fie asa cum este acum si romanii, chiar fara Basarabia si Bucovina sa fie impreuna. Sunt complici cei de acum asa cum au fost complici ce dinainte si tot asa pana in 1990.
Jocul tactic al extremistilor maghiari din Palatul Victoria sau de la Budapesta este incurajat de oficiali romani pentru care, tradarea interesului national si faptul ca o Lege a Educatiei care pregateste resursa umana pentru extremismul maghiar armat de peste 10-20 de ani, sau o Lege a minoritatilor care satatueaza dominatia minoritatii asupra majoritatii si creeaza conditiile de jure a unui stat maghiar in inima Romaniei, nu reprezinta decat un joc al puterii si nimic altceva.
Nu mai fac doi bani declaratii demagogice ca „ungurii din Harghita , Covasna si Mures vor avea tot atata autonomie cat locuitorii din Caracal”, atata timp cat tu promovezi un Statut al minoritatilor in care Capitolul 3 traseaza frontierele etnice ale unei alte entitati decat statul roman, iar cei 400.000 de romani din Covasna , Harghita si Mures devin doar pionii nefericiti ai asimilarii etnice in propria tara si pierderi colaterale in jocul puterii unor tradatori.
Efectul acelui statut al minoritatilor asupra dezagregarii statului roman, actiune perfect coordonata intre Moscova si Budapesta si probabil Berlin, va avea efecte pe termen mediu si lung, mult mai nefaste decat fosta „regiune autonoma maghiara” impusa de Stalin.
Iar asta nu o spunem noi ci surse informate din cadrul actualelor servicii secrete. Analisti pregatiti in scoli inalte ale tarilor NATO care au fost consultati au confirmat acest lucru. Nimeni nu garanteaza ca peste 20 sau 30 de ani va mai exista un sistem protector ca UE si NATO. Orice criza mai serioasa poate pune sub semnul intrebarii actuala ordine internationala. Peste exact aceeasi perioada acte normative ca Legea Educatiei sa ca un eventual Statut al minoritatilor vor „coace” si creste o resursa umana a extremismului maghiar care, in colaborare cu un „stat moldovenesc” controlat de Moscova, vor putea ataca teritorialitatea statul roman si populatia care se va mai identifica, dupa metodica spalare pe creier, ca romani.
Este experienta „Kosovo” care demonstreaza clar ca drepturi pentru minoritati, dincolo de o limita rezonabila, pe care dealtfel Romania a atins-o demult, inseamna razboi.
Povestea cu salvarea de criza economica nu mai valoreaza doi bani daca tu pierzi statul si faci din romani ca Neam, doar o populatie. Dar ii pasa cuiva? Are Romania conducatori care sa se mai gandeasca ca Neamul romanesc a dat atatea jertfe si a reusit sa-si construiasca un instrument statal tocmai ca sa se poata proteja ca Neam romanesc si ca Tara Romaneasca?
Faptele celor care conduc efemer acest, inca, stat roman, demonstreaza doar iresponsabilitate si lipsa de proiect si de viziune. Iar acest lucru este valabil la toti cei care au condus statul roman dupa 1990. Lasitatile si complicitatile tuturor fata de extremismul maghiar a demonstrat-o.
Romanian Global News

România, în pericol!

Deschiderea biroului Ţinutului Secuiesc la Bruxelles este, în ordinea importanţei, cel mai mare pas al ungurilor în chestiunea Transilvaniei, redeschisă cu atâta abilitate de UDMR şi Ungaria după 1990. UDMR, sprijinită de Ungaria, s-a trezit cu un soi de reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc. Deocamdată îi zice birou, deşi e vorba de reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc în capitala Uniunii Europene. Astăzi birou sau reprezentanţă simbolică şi undiţă pentru investitori, mâine-poimâine misiune sau ambasadă în toată regula. Mai este nevoie doar de un pas până la o reprezentare diplomatică separată. Restul scenariului e lesne de imaginat.
Acesta poate fi cuiul cel mai important bătut de ungurime în România de azi, sărăcită de măsurile unor incapabili şi îmbuibaţi şi îmbrobodită zilele acestea de vizita unei hahalere din Italia. Caricatura politică a Peninsulei Italice a descins la Bucureşti pentru a ne arăta frizura sa de implant şi pentru a ne ameţi cu ceva promisiuni pentru zilierii români aflaţi la muncă în peninsulă. Ba poate şi pentru a trage cu coada ochiului la româncuţele rămase pe plaiurie natale. Altceva ce să facă Berlusconi la Bucureşti? Să-şi acopere ridicolul de acasă şi să-l ajute pe Traian Băsescu să treacă şi el peste ridicolul naţional al deschiderii biroului secuiesc de la Bruxelles! Aş zice că vizita premierului italian (băse şi berlusca alcătuiesc un tandem de sunete urâte în cele două limbi surori, fiind şi două porecle pentru două personaje de aceeaşi factură şi cu aceleaşi slăbiciuni) a fost înjghebată pentru a le servi celor doi politicieni răsuflaţi drept alibiuri pentru situaţiile în care se află. Ba sunt gata să cred că şi arestarea lotului de la Constanţa s-a făcut cam tot în aceeaşi logică. Îl luăm şi pe secretarul general al MAI pentru nişte vin cerut la nişte alegeri ca nu cumva românii să se înfurie de ce se va petrece la Bruxelles. Şi scriu "se va petrece" pentru că acest birou s-a deschis în baza înţelegerilor dintre PDL şi UDMR, dacă nu cumva şi a acelor între Băsescu şi Viktor Orban. Amândoi ştiau ce se va petrece. Avem de-a face cu un şantaj politic la nivel înalt, întreprins de maghiarime prin UDMR şi guvernul de la Budapesta asupra unui regim din ce în ce mai huiduit şi alcătuit din beizadele, securişti şi dintr-o murătură de guvern şi un preşedinte jucător de cărţi, un soi de bandă a impostorilor şi vânzătorilor de ţară. Pentru a rămâne la putere, PDL se poartă de parcă ar fi dat semnătură pe toate pretenţiile UDMR, inclusiv pe regionalizarea şi pe stadiile în care va ajunge aceasta până la desprinderea Transilvaniei de ţara mumă.
Caraghios mi se pare demersul acestui gigolo teologic, odrasla unui comunist învederat. T. Baconschi l-a chemat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti pentru a-i transmite nemulţumirile României. Prefăcătorie în toată regula! Pe de o parte, Externele mimează un protest în vreme ce guvernul Boc şi preşedintele Băsescu au căzut la pace pe toate pretenţiile ungurilor. Asta numai şi numai pentru a rămâne la putere şi pentru a scăpa de un decont complet al unei guvernări spoliatoare pentru populaţie.
Şi pentru a putea raporta sprijinitorilor lor din străinătate că şi-au îndeplinit misiunea!

Accesari: 798
 

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ÅŸtiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “SighiÅŸoara Medievală” 2010, între 23 ÅŸi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURES



STIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BÄ‚SESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACÄ‚ SUNT TRANSFERAT ÃŽN SUA, ÃŽMPART CELULA CU PREÅžEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAÅ¢IONAL. AZI: MINIÅžTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreÅŸte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanÅ£at de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNÅ¢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNÅ¢ APADOR-CH
Proiectul „OrganizaÅ£ii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea ÅŸi responsabilizarea autorităţilor publice”. OrganizaÅ£iile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaÅ£ia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaÅ£ia din România? Eu spun că da! ÃŽnfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii ÅŸi salarii ÅŸi nu pentru investiÅ£ii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
IniÅ£iatoarea ÅŸi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAÅ¢IA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din SighiÅŸoara , având ca preÅŸedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaÅ£iei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAÅ¢IA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acÅ£iuni caritabile ÅŸi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor ÅŸi bătrânilor lipsiÅ£i de posibilităţi materiale. ExperienÅ£a acumulată de către organizaÅ£ia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi ÅŸi perfecÅ£ionarea modului de organizare ÅŸi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaÅ£ia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinÅ£ele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la SighiÅŸoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la SighiÅŸoara ÅŸi Tg. MureÅŸ, Festivalul Trupelor Locale EdiÅ£ia I derulat în anul 2008 la Tg. MureÅŸ.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus