Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

duminică, 26 septembrie 2010

Un ORDIN al EXPLOZIV-NEWS pentru ministrul de Interne: BLAGA, MARȘ LA PUȘCĂRIE!Un polițist incoruptibil se luptă de unul singur cu mafia din Ministerul de Interne. Bătut, sechestrat la locul de muncă, amenințat, trimis în stradă și împușcat de către interlopii gălățeni ce cotizează la greu la pușculița șpăgarului Blaga, el a remis redacției noastre documente de o gravitate excepțională, care relevă faptul că ministrul de Interne fraudează Legea. Mai exact, Vasile Blaga a trecut, de la colectarea de șpăgi de la rețele de crimă organizată, la emiterea unor ordine de salarizare pe care - ca să nu se descopere cum acoliții săi din minister primesc din mâna pușcăriabilului Blaga (fost șef de vamă la Bihor) salarii mai mult decât nesimțite și clientelare - le-a secretizat, adică le-a transformat, ilegal, în „secrete de stat” (a emis Ordinul SECRET CLASIFICAT nr. S/II/2246/2010)! Iată povestea incredibilă a unei infracțiuni inimaginabile, săvârșită de un șpăgar de vamă, ajuns ministru de Interne:


„Subsemnatul Teodorescu Nicusor, domiciliat in Municipiul Galati, absolvent al Academiei de Poliție, ofițer, va sesizez, prin prezenta, o actiune de frauda la legile anti-criza, savarsita in Ministerul Administratiei si Internelor in anul 2010, cu stiinta si complicitatea ministrului Vasile Blaga: In cursul anului 2010, contrar prevederilor art.5 alin.(1) lit.b) pct.4 din  OUG nr. 1 din 2010 conform caruia, citez: "Salariile de merit stabilite în anul 2009 pe o perioadă care se întinde şi în anul 2010 se introduc în salariul de bază până la expirarea perioadei pentru care au fost acordate. După această perioadă, se recalculează în mod corespunzător salariul de bază şi celelalte sporuri calculate la acesta. Începând cu anul 2010, acest drept nu se mai stabileşte", ministrul MAI, domnul Vasile Blaga, a dispus, prin Ordinul secret cu nr. S/II/2246/2010, sa se continue plata salariilor de merit (de pana la 20% din salariul de baza) si a primelor exceptie (de 50% din salariul de baza), pe tot parcursul anului 2010, in beneficiul acelorasi functionari care au beneficiat de sporurile respective anterior,  in cursul anului 2009. Precizez ca atat salariile de merit cat si primele de exceptie in MAI au un caracter temporar, se acorda de catre MAI, in practica, la inceputul anului bugetar (salariile de merit) sau din 6 in 6 luni (primele de exceptie) si inceteaza , fara exceptie, la sfarsitul anului bugetar. Pe cale de consecinta, toate salariile de merit si primele de exceptie acordate de catre MAI, in cursul anului 2009, incetau de drept cel mai tarziu la sfarsitul anului financiar 2009, in baza caracterului temporar.  In urma interpretarii frauduloase a OUG nr.1/ 2010 si promovarii OMAI S/II/2246/2010, de catre functionari interesati din MAI, s-a ajuns in situatia absurda in care o prima de exceptie de 50 % din salariul de baza, dispusa la inceputul semestrului II al anului 2009, acordata lunar pe o perioada de 6 luni, cu data de incetare la sfarsitul anului 2009, sa continue pe toata durata anului 2010. Mai este necesar sa spunem oare ca la prima de exceptie si salarii de merit, sunt abonati in mod obisnuit majoritatea sefilor de directii si servicii din minister? Lista salariilor pe luna aprilie 2010 a personalului din Aparatul Central al MAI indica faptul ca zeci de functionari superiori de politie, incluzand 5 din cei 6 Directori de Directii Generale, au primit salarii mai mari decat ministrul Blaga. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Prin OMAI S/II/2246/2010, semnat ca primarul de domnul ministru inginer, care degeaba este inconjurat de 8 consilieri personali.
           
In ceea se priveste actiunea de clasificare ca informatie “secret de serviciu” a Ordinului MAI S/II/2246/2010, in opinia mea, scopul ascunderii acestui ordin a fost unul evident, si anume de a  ascunde actiunea de fraudare a legii, in contra prevederilor art 13 din Legea 544/2001,  art.15 lit.e) si art. 24 alin.5 din Legea 182/2002. In conformitate cu art.4 alin. (2) pct. 3) din Anexa la HG 585/ 2002, se clasifica secret de serviciu, "informaţiile a căror divulgare este de natură să determine prejudicii unei persoane juridice de drept public sau privat" . Dar  Ordinul S/II/2246/2010 nu reglementeaza achizitia unor fregate sau avioane militare ci  reglementeaza acordarea unor sporuri salariale unor functionari publici- politisti. O activitate cu sediul in lege (cel putin in opinia MAI),  de cheltuire a bugetului public. Cum poate fi prejudiciat MAI, daca societatea civila afla cum isi executa acest minister bugetul, in exercitarea  serviciului public? Legile care reglementeaza salariile politistilor sunt publice. Cum se poate ca normele ministerului de aplicare a acestor legi sa fie secrete? Real, in opinia subsemnatului, persoana juridica MAI nu ar suferi nici un prejudiciu daca societatea civila afla continutul Ordinului MAI S/II/2246/2010 si pe cale de consecinta isi exercita dreptul de control si de opinie, asupra modului in care o institutie publica cheltuieste bani publici. In cazul in care ordinul in cauza contravine legilor anti-criza, asa cum cred eu, prejudiciul se va rasfrange imediat doar asupra unor persoane fizice. Acestea sunt Ministrul Blaga care a semnat ordinul S/II/2246/2010 si functionarii care au contribuit la elaborarea ordinului. Prejudiciul consta in faptul ca vor fi dovediti ca incompetenti.

Sumele obtinute nelegal vor trebui restituite. In consecinta, Ordinul MAI S/II/2246/2010  a fost secretizat pentru a proteja posibila vatamare a intereselor unor persoane fizice si nu "juridice", cum cere legea ca si conditie a "secretizarii"
           

Secretizarea ilegala de catre MAI a unor norme administrative care aparent "executa" Legile anti-criza dar in realitate le incalca, sugereaza ca ordinul in cauza este produsul actiunii organizate a unui grup de inalti functionari publici de la varful MAI, care au avut  interesul de a-si prezerva meschin, in cursul anului 2010, beneficiile salariale din anul anterior. Este interesant a se lua in considerare si un prezumabil "conflict de interese" in  care s-au aflat respectivii functionari, atunci cand au intocmit si bagat in mapa ministrului Blaga un ordin de ministru care le facilita obtinerea in continuare a  unor beneficii materiale si in anul de criza 2010. Este de prezumat ca la intocmirea proiectului de ordin, avizarea pentru legalitate si secretizarea nelegala a OMAI S/II/2246/2010 au contribuit Directia juridica, Directia Generala Resurse Umane, Directia Generala Financiare din Minister si DGIPI. Exista o  presupunere rezonabila ca Directorii acestor structuri au beneficiat atat in anul 2009 de salarii de merit/ prime de exceptie si beneficiaza si in anul de criza 2010, in baza OMAI S/ II/ 2246/ 2010.            

Urmare, acesti privilegiati ai MAI nu vor simti in anul 2010 nici o scadere reala a venitului salarial, intrucat domniile lor compenseaza scaderea cu 25% a salariului cu beneficiile nelegale obtinute prin aplicarea OMAI S/II/2246/2010.

Este de mentionat deasemenea ca  angajarea unor cheltuieli nelegale din bugetul MAI pe anul 2010, cu plata primelor si salariilor de merit,  va avea un efect direct proportional si asupra disponibilizarilor care se vor lua in calcul de catre M.A.I, dupa data de 1 Octombrie.
Politisti fara vina, utili politiei romane, vor fi dati afara intrucat salariul lor va trebui sa acopere salariul de merit sau prima de exceptie acordata nelegal unui inalt functionar din Politia Romana”.

NOTA REDACȚIEI: Printr-un alt Ordin Secret, în același mod infracțional ce atentează la siguranța polițiștilor români, Vasile Blaga sustrage abuziv sume cuprinse intre 600 lei si 1200 lei din salariile polițiștilor plecați în misiuni ONU în KOSOVO și HAITI (misiunile EULEX-KOSOVO si MINUSTAH-HAITI). Exploziv-News a sesizat Parchetul pentru a efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de Abuz in Serviciu contra intereselor persoanelor, impotriva acelor incompetenti care conduc serviciile financiar-contabile ale IPJ-urilor din care s-au sustras, pe ascuns, sume din salariilor bravilor polițiști ce fac cinste României în lume!


Simona FICA

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus