Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

joi, 24 iunie 2010

Visurile imperiale ale Uniunii Europene. Administraţia de la Washington a trecut la represalii
Prăbuşirea, la sfârşitul anilor ’90, a Imperiului Sovietic, acest uriaş cu picioare de lut sau „închisoare a popoarelor din Răsăritul Europei”, i-a încurajat pe apuseni, aşa cum se întâmplă, în general, ori de câte ori o forţă economică şi militară ajunge să dispară, din diverse motive şi cauze, la un moment dat, ca să ocupe locul rămas liber în ecuaţia puterii nu doar la nivelul continentului european, ci şi la scară planetară. O perioadă, totuşi, câtă vreme cercuri de putere ex-sovietică mai deţineau anumite pârghii de control economic, comercial, politic, diplomatic sau militar, liderii politici vest-europeni au manifestat extrem de mare prudenţă, neîndrăznind să înfrunte sau să deranjeze pe participanţii ruşi la diverse reuniuni organizate şi desfăşurate în Occident. După ce au avut grijă să destructureze şi să destabilizeze ceea ce mai rămăsese din impozantul Imperiu Sovietic de altădată, occidentalii au trecut neîntârziat la acţiune, nu numai pentru a-şi crea, sub aspect organizatoric, premisele preluării locului ocupat altădată de Imperiul Sovietic în ecuaţia puterii la nivel continental şi global, ci şi pentru a intra apoi în competiţie cu un mai vechi adversar, devenit, după prăbuşirea fostului URSS, nu numai încrezător, ci şi dispreţuitor şi sfidător la adresa tuturor şi îndreptăţit să intervină brutal oriunde în lume pentru a impune himerica pax americana.
Am în vedere SUA, care a considerat că, după prăbuşirea URSS şi a lagărului socialist, a rămas singura superputere din lume, îndreptăţită, nu de lege sau cutume diplomatice, ci de propria dorinţă, să intervină, inclusiv brutal, şi să modifice oricând doreşte, după bunul său plac, arhitectura politică şi strategică regională sau mondială. Factorii politici şi militari de la Washington au devenit, curând, conştienţi de riscul de a fi obligaţi să împartă puterea cu acest nou pretendent european, respectiv cu Uniunea Europeană. Prin urmare, cu viclenie şi abilitate administraţia de la Washington a trecut la represalii.


Am fost de mai multe ori de-a dreptul şocat să constat că, în diverse locuri din vestul Europei, niciuna din chestiunile abordate la reuniuni, simpozioane, dezbateri, workshop-uri, etc. iniţiate, organizate sau găzduite de instituţii democrate vest europene, deveneau definitive doar după ce reprezentanţii ruşi erau consultaţi, iar opiniile lor, nu odată contrare celor ale reprezentanţilor statelor europene participante, erau cunoscute şi consemnate ca atare în documentele finale ale reuniunii respective. După ce au avut, însă, grijă să destructureze şi să destabilizeze ceea ce mai rămăsese din impozantul Imperiu Sovietic de altădată, occidentalii au trecut neîntârziat la acţiune, nu numai pentru a-şi crea, sub aspect organizatoric, premisele preluării locului ocupat altădată de Imperiul Sovietic în ecuaţia puterii la nivel continental şi global, ci şi pentru a intra apoi în competiţie cu un mai vechi adversar, devenit, după prăbuşirea fostului URSS, nu numai încrezător, ci şi dispreţuitor şi sfidător la adresa tuturor şi îndreptăţit să intervină brutal oriunde în lume pentru a impune himerica pax americana. Am în vedere SUA, care a considerat că, după prăbuşirea URSS şi a lagărului socialist, a rămas singura superputere din lume, îndreptăţită, nu de lege sau cutume diplomatice, ci de propria dorinţă, să intervină, inclusiv brutal, şi să modifice oricând doreşte, după bunul său plac, arhitectura politică şi strategică regională sau mondială.
Factorii politici şi militari de la Washington au devenit, curând, conştienţi de riscul de a fi obligaţi să împartă puterea cu acest nou pretendent european, respectiv cu Uniunea Europeană. Prin urmare, cu viclenie şi abilitate administraţia de la Washington a trecut la represalii.

Pe de o parte a transformat NATO într-o unealtă de acoperire a intereselor americane în orice zonă a globului, fără însă a-şi asuma implicit şi costurile materiale şi financiare pentru aceasta. Astfel, încălcând pentru prima dată propriul statut, sub presiunea americană, NATO a ajuns să se implice efectiv, dar şi să creeze turbulenţe în afara continentului european, pentru care fusese conceput ca organism de apărare şi securitate în plan strategico-militar.
 
Pentru cercurile de afaceri şi militariste nord-americane, provocarea vest europenilor, care nu putea rămâne nepedepsită, a constituit-o, însă, momentul introducerii monedei euro şi tentativa de generalizare a acesteia ca monedă unică în toate statele atrase în Uniunea Europeană. Pentru cercurile financiare şi afacerile nord-americane în regiune o asemenea provocare a devenit inacceptabilă deoarece risca să afecteze definitiv afaceri extrem de profitabile pentru nord-americani.
 
Din momentul apariţiei monedei euro, americanii, hotărâţi să nu cedeze în lupta pentru supremaţia mondială,pe toate planurile, inclusiv bancar financiar, au trecut treptat la represalii împotriva Uniunii Europene în ansamblul ei sau a diverselor state mai vocale în susţinerea proiecteloi Uniunii. Cea mai recentă şi mai devastatoare dintre aceste măsuri o reprezintă actuala criză economică internaţională, concepută, coordonată şi declanşată de la Washington. Ea nu a apărut la voia întâmplării, ci a fost cu premeditate destinată în principal statelor membre ale Uniunii Europene , având în vedere că statele în care moneda euro nu a câştigat teren criza este simţită puţin sau aproape deloc. În schimb, statele care fac tranzacţii în principal în euro au fost lovite necruţător de această criză, declanşată în America şi dirijată de cercurile financiar-bancare de aici.

Nu întâmplător, se poate constata că, după declanşarea acestei crize, raportul de schimb valutar dintre euro şi monedele naţionale ale unor state membre ale U.E. a cunoscut fluctuaţii permanente, inclusiv descreşteri, în vreme ce a crescut substanţial şi constant  rata de schimb a dolarului în raport cu diverse monede europene, inclusiv cu leul românesc.
De asemenea, putem constata că în statele mai puţin servile faţă de interesele americane în Europa şi la nivel mondial, amploarea crizei este mult diminuată, iar şansele ieşirii din criză şi recesiune ale economiilor respective, mult mai mari şi mai reale.

După cum se ştie, după 1990, o serie de trepăduşi politici de la Bucureşti, fără să aibă mandatul populaţiei , au decis trecerea României, cu arme şi bagaje, în barca nord-americană, îmbrăţişând, necondiţionat şi necritic, absolut orice proiect politic, militar sau diplomatic de inspiraţie nord-americană.

În perioada în care eram parlamentar român circula zvonul că o serie de oameni politici de la Bucureşti (de orientare PSD-istă) nu numai că acţionau şi curtau asiduu administraţia nord-americană, dar şi că ar fi „sponsorizat” alegerile pentru un nou mandat prezidenţia al lui George W. BUSH Jr. şi că, total aserviţi intereselor americane în ţara noastră, ei ar fi încredinţat, fără nici un fel de negociere prealabilă, executarea autostrăzilor din România  unei firme nord-americane cu legături la Casa Albă , chiar dacă preţul perceput de aceasta este cel mai ridicat la nivel mondial fără a fi deplin justificat de calitatea lucrărilor executate. În schimbul acestei obedienţe şi slugărnicii, mult sub demnitatea unui demnitar  ce apără interesele poporului său, au trezit mirare şi reacţii în rândul partenerilor noştri vest-europeni.
Discutând cu reprezentanţi ai puterii de atunci, mi s-a argumentat că acesta era, de fapt preţul, pe care l-au pretins nord-americanii în vederea primirii României în NATO.
Apropierea, mai mult decât necesară, a autorităţilor de la Bucureşti de administraţia nord-americană şi de interesele acesteia atât în Europa , cât şi în afara continentului , nu a întârziat să producă reacţii la adresa României din partea structurilor de conducere din U.E. În ochii liderilor vest-europeni, România era un partener care nu merită încredere şi nici sprijin în politicile sale economice şi sociale . Iată de ce, constatăm azi că România cunoaşte cea mai puternică criză economico-financiară  şi nu se bucură nu de simpatia, ci de sprijinul minim din partea celor care ar trebui să ne devină parteneri. Aceştia consideră România ca un vasal al intereselor nord-americane şi deci ca un trădător al politicii noilor autorităţi de la Bruxelles. Tocmai din această cauză constatăm că partenerii noştri vest-europeni nu sunt nici impresionaţi de dificultăţile şi ameninţările cu care este confruntată România, nici de drama pe care o trăieşte poporul Român, nu doar pentru că are la conducere o clică perfidă şi fără simţ naţional, ci pentru că zeci de milioane de oameni sunt ameninţaţi cu dispariţia fizică în viitorul apropiat, ca urmare a sărăciei şi mizeriei ce se cronicizează.
În plus, ţara este tratată ca o colonie, lipsită în prezent de pârghii şi resurse şi incapabilă să evite situaţia critică  în care a fost împinsă de inconştienţa unor lideri hrăpăreţi şi corupţi.
Războiul între SUA şi U.E. este abia la început. Pe termen scurt, forţele nord-americane par să fi câştigat prima parte a bătăliei, căci situaţia economică şi financiară a majorităţii ţărilor membre, inclusiv a României, a atins cote de-a dreptul alarmante. Ca unul căruia îi pasă ce i se întâmplă ţării sale, mă întreb ce am putea face pentru ca, măcar în al 11-lea ceas, să salvăm ce mai poate fi salvat şi să relansăm economic această ţară nenorocită nu atât de conjuncturi internaţionale nefavorabile, cât de o conducere mioapă, fără competenţe şi orizont şi cu un exagerat apetit al hoţiei şi înavuţirii personale, prin abominabile şi primitive fapte de corupţie.

  Am în vedere, în mod deosebit, manifestările consacrate viitorului NATO-ului, prin admiterea de noi membri şi rolul parlamentelor în extinderea viitoare a acestei alianţe militare, desfăşurat la Madrid în 2002. Delegaţii ruşi au fost trataţi cu o atenţie care m-a şocat, iar opiniile lor preluate de organizatorii şi moderatorii discuţiilor, care aveau grijă ca aceştia să nu fie nici contrazişi nici deranjaţi în vreun fel de opiniile rostite după prezentarea poziţiilor ruse faţă de subiectele abordate. M-am întrebat atunci dacă se avea în vedere doar dependenţa Europei de Vest de gazul rusesc sau diviziile ex sovietice mai dădeau frisoane comandanţilor militari occidentali!?!
 Nu putem trece cu vederea crimele nenumărate produse în fosta Jugoslavie prin intervenţia brutală a forţelor militare nord americane. Raţuiunea acestei intervenţii nu a constituit-o pacificarea zonelor aflate în conflict cât evitarea, cu orice preţ, a unei posibile prezenţe militare ex-sovietice. Ceea ce este straniu e că o serie de lideri din spaţiul ex-jugoslav au compărut în faţa Tribunalului Penal Internaţional de la Haga pentru crimele lor, dar nici un soldat sau ofiţer american, vinovaţi de crime cel puţin la fel de odioase, nu au fost nici măcar întrebaţi despre raţiunile crimelor atroce la care s-au dedat, în special în zona sârbă!
 Există opinia că, în realitate, Uniunea Europeană tinde să reia politica imperială a vechiului Imperiu roman, pe care încearcă să îl imite şi în ceea ce priveşte extensia sa teritorială. În acelaşi timp, însă, se crede că factorii decidenţi de la Bruxelles ar încuraja şi refacere altor structuri imperiale dezavuate şi condamnate definitiv de istorie: refacerea , în centrul Europei, a vechiului imperiu dualist austro-ungar, de unde şi toleranţa, altfel inexplicabilă, faţă de jocurile extrem de nocive, iredentist revanşarde ale forţelor politice de la Budapesta faţă de fostele state succesorale, adoptarea de legi care sfidează demnitatea, suveranitatea şi independenţa acestora, planificarea şi desfăşurarea de acţiuni incitatoare pe teritoriile naţionale ale acestora, ca şi cum nici Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, nici alte pacte, acorduri şi înţelegeri de la sfârşitul primului război mondial şi-ar fi pierdut definitiv valabilitatea, iar iredentismul bolnav unguresc ar fi îndreptăţit să creeze tensiuni şi să întreţină o atmosferă de nesiguranţă şi teamă în rândul popoarelor din zonă. Nici o instituţie democratică de la Bruxelles nu pare a fi sesizat jocul periculos şi criminal iniţiat şi finanţat de guvernele de la Budapesta în ultimii 20 de ani. O fi acţionând acestea cu aprobarea şi binecuvântarea Bruxelles-ului?
  Destul de recent am avut posibilitatea să discut pe tema crizei cu un profesor dr., pensionar, din Elveţia, precum şi cu un cetăţean canadian. Amândoi, deşi discuţia cu ai a avut loc în locuri şi la date diferite, au între bat miraţi: „Care criză? La noi nu există aşa ceva?” Nici unul dintre ei nu face parte din lumea celor foarte avuţi, pe care, în general îi lasă reci convulsii economice de acest fel. Deci, la nivelul populaţiei de rând, nu există nici un motiv de îngrijorare, dacă acceptăm punctele de vedere exprimate de cei doi interlocutori ai mei. Dacă aşa stau lucrurile, înseamnă că ase4rţiunile de mai sus reprezintă o realitate şi nu invenţia unei minţi înflăcărate!
  Deşi mai ales actualul preşedinte a clamat mereu nevoia întoarcerii la popor a cărui consultare i se pare esenţială în decizii majore, nu a considerat nici necesar, nici util ca tocmai poporul să se pronunţe, prin referendum, cu privire la aderarea la UE sau la prezenţa militarilor români pe diverse teatre de operaţiuni.
  Această decizie a fost considerată de cercurile interesate vest europene ca o încălcare a legii şi au făcut presiuni ca României să nu-i fie asigurate surse de finanţare, din fonduri vest europene, pentru realizarea acestor lucrări. Aşa se face că, deşi au fost cheltuite zeci de miliarde de euro, până în prezent, stadiul lucrărilor de executare a autostrăzilor preconizate este complet nesatisfăcător, existând riscul chiar al întreruperii, sine die, a acestor lucrări în absenţa resurselor financiare de la bugetul de stat.
 Se avansa chiar ideea că partea română ar fi contribuit la finanţarea campaniei electorale a fostului preşedinte nord american cu suma de 300 milioane de dolari. De asemenea se insinua în cercurile parlamentare de la acel moment că acel contract pentru construirea de autostrăzi ar fi fost încheiat în urma „recomandărilor” unor forţe apropiate de C.I.A. Este o afirmaţie greu de dovedit. Iar autorităţile române nu cred că sunt dispuse, indiferent de culoarea lor politică, să facă dezvăluiri în acest sens.
 Cu toate aceste compriomisuri greu de catalogat, eforturile actualului preşedinte român de a fi primit la Casa Albă nu s-au materializat până în prezent. Probabil, având în vedere că, la 4 iunie a.c., s-au împlinit 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-americane, factori dedecizie nord-americani, inclusiv secretarul de Stat Hillary Clinton, par a se fi lăsaţi înduplecaţi şi fac lobby pe lângă preşedintele Obama pentru a accepta să-l primească pe Traian Băsescu la Casa Albă şi să discute cu el. „Performanţa” ni se pare, însă, cu totul nesemnificativă ştiute fiind cauzele şi circumstanţele înfăptuirii ei, dar mai ales situaţia dramatică în care se află ţara şi ca urmare a „performanţor” administraţiei lui T. Băsescu.
 La aceasta trebuie adăugată preluarea, într-o anumită perioadă, a jocurilor Washington-ului de iritare a Moscovei, ca şi declaraţiile grave făcute de şeful statului şi gafwele constante ale diplomaţiei româneşti au dus la înrăutăţirea progresivă a relaţiilor bilaterale cu Federaţia Rusă, iar pe cale de consecinţă ajungerea României să plătească cel mai ridicat cost pentru livrările de gaze ruseşti. Spre deosebire de noi, vecinii noştri maghiari, mult mai abili din punct de vedere diplomatic, plătesc pentru importurile lor de gaze naturale preţuri de 2-3 ori mai mic decât ţara noastră!
 S-a ajuns, se pare, ca militarii români, trimişi pe teatrele de operaţiuni militare din Irak şi Afganistan, să fie sacrificaţi pentru a asigura paza şi securitatea soldaţilor nord-americani. Tot ei sunt cei trimişi în misiuni de verificare şi deminare a locurilor unde urmează a se desfăşura operaţiuni militare, activităţi care sporesc constant numărul victimelor din rândul militarilor români. În plus, s-a ajuns în situaţia deloc onorantă, ca militarii români să fie trecuţi sub comanda unor ofiţeri străini şi să fie folosiţi în operaţiuni pentru care nici măcar nu sunt consultaţi comandanţii personalului militar român. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat faptul că absolut toate costurile pentru aceste operaţiuni sunt suportate de la bugetul nostru de stat, „aliaţii” nord americani obligându-ne la sacrificii de vieţi omeneşti şi financiare considerabile doar pentrzu a materializa obiective strategico-militare în care sunt ei direct interesaţi.
 Pentru cei care mai au dubii în această privinţă, ar fi bine să îşi amintească doar câteva lucruri, extrem de grăitoare, în oppinia noastră: în ultimii ani, nici un şef de stat vest sau est european important nu a venit în vizită la Bucureşti; ori de câte ori participă la diverse4 reuniuni politico-diplomatice la vârf, reprezentanţii României, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, este tratat ca ruda săracă, pe care nu trebuie s-o scapi din ochi, ca nu cumva să şterpelească argintăria; deşi România este membră cu drepturi depline în U.E., şefi de state şi guverne vest-europene fac declaraţii sau dispun măsuri menite a aduce atingere demnităţii şi imaginii românilor şi ţării noastre, fără ca guvernul de la Bucureşti sau cel puţin ministerul nostru Externe să fi luat atitudine fermă în această privinţă; tot la incitarea unor factori politici vest europeni, mass media, scrisă sau audio vizuală din ţări partenere promovează, pe faţă, atacuri jignitoare şi nedrepte la adresa ţării noastre şi a românilor. Nici în astfel de cauze măcar ambasadele României din ţările respective nu găsesc de cuviinţă să intervină şi să ceară măsuri de corectare a unor astfel de nedemne atitudini; mână în mână cu interesele de subminare a economiei române şi a intereselor ţării noastre, diverse agenţii de rating şi alţi agenţi economici cu atribuţii similare fac în mod constant o propagandă antiromânească, provocând însemnate pierderi, nu doar de imagine ţării noastre. Din nou, guvernul, instituţiile de profil sau diplomaţia românească pare adormită şi tace chitic.
 Criza românească este, în opinia noastră, mult mai gravă chiar şi decât cea din Grecia.În timp ce criza greacă a îngrijorat şi a mobilizat ţările vest europene la găsirea de soluţii, cea românească nu pare a îngrijora pe nimeni. Nici forurile vest europene, dar nici vreuna din ţările din UE nu pare dornică să îşi ofere expertiza şi sprijinul în vedere scoaterii României din criză sau a atenuării efectelor ei devastatoare şi criminale asupra populaţiei.
 Nici partenerii noştri vest-europeni, nici cei nord americani nu par a fi deloc impresionaţi de situaţia dramatică a românilor, de incapacitatea autorităţilor de a găsi soluţii adecvate pentru a combate distrugerea sistemelor de cercetare ştiinţifică, sănătate şi învăţământ. Nu pare să impresioneze pe nimeni perspectiva închiderii de şcoli şi spitale, inclusiv în zone critice, lipsite de resurse sau alternative

Dr. Dan BRUDAŞCU, Consultant de specialitate Exploziv-News
 

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus