Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

marți, 15 iunie 2010

Emil Boc rămâne în picioare, pleacă secretari de stat

Primii sacrificaţi după moţiune vor fi secretarii de stat, reduşi la doi pe minister. În cazul miniştrilor, se analizează plecarea unui prim lot prin comasarea a 5-6 portofolii actuale.

Moţiunea de cenzură a fost ieri respinsă ieri, opoziţiei lipsindu-i doar opt voturi să răstoarne guvernul lui Emil Boc. Dacă miniştrii au rămas, deocamdată, pe loc, primii sacrificaţi pentru a da satisfacţie electoratului şi activului PDL vor fi secretarii de stat, al căror număr se va tăia azi la jumătate.

La cererea preşedintelui Băsescu, formulată la Snagov, premierul le-a cerut miniştrilor să vină azi în şedinţa de guvern cu câte o variantă de restructurare la vârf cu doar doi secretari de stat. Cei mai mulţi adjuncţi au în acest moment Internele - şase -, Externele şi Economia - câte cinci -, Finanţele, Transporturile, Dezvoltarea, Justiţia - câte patru. Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Teodor Baconschi susţin însă că în ministerele lor numărul secretarilor de stat nu se va putea limita la doi.

În ciuda votului strâns la moţiune, în interiorul PDL s-au păstrat presiunile inclusiv pentru remanierea rapidă. Potrivit unor surse din coaliţie, guvernul analizează varianta restructurării la 9-10 ministere, prin comasarea unor portofolii.

Udrea, Videanu şi Berceanu se conformează


Prima tăiere de capete va avea însă loc la nivelul secretarilor de stat. Aici, susţin sursele citate, Boc a cerut ca fiecare minister să rămână cu trei demnitari: ministrul, un adjunct al său şi un secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul. Sacrificaţi ar fi aproape 20 din cei 51 de secretari şi 6 subsecretari de stat. Excepţie ar face însă Internele şi Externele.

"Eu zic că se poate funcţiona cu doi: unul pentru relaţia cu parlamentul şi un adjunct al ministrului", a declarat ieri Adriean Videanu pentru EVZ, care susţine că ar fi dispus să renunţe la trei secretari de stat. Kelemen Hunor spune că poate renunţa la un astfel de post şi de la Cultură, "dacă-i musai", iar Daniel Funeriu, secundat de trei adjuncţi, evită un răspuns tranşant: "Eu sunt pentru un aparat suplu, dar depinde de forma de organizare".

Deschis la tăieri masive se declară şi Radu Berceanu: "Cum se va decide aşa facem". Pentru aceeaşi variantă trage şi Elena Udrea, secundată de patru secretari de stat. "Cred că se poate funcţiona foarte bine. La nivelul coaliţiei trebuie păstrat şi algoritmul politic", ne-a declarat ministrul dezvoltării.

Blaga, Predoiu şi Baconschi cer câte patru


Blaga, Baconschi şi Predoiu spun însă că în ministerele lor situaţia e diferită. "La noi sunt 11 secretari şi asimilaţi, se poate renunţa la mulţi. Cred că vor rămâne în jur de 4: 2 pe administraţie, 2 pe ordine publică", preconizează Blaga. La fel, Predoiu susţine că "la Justiţie nu se poate lucra cu doar doi secretari de stat.

Doi stau permanent doar în parlament, unde avem 100 de proiecte de lege pe care să ne pronunţăm", spune ministrul justiţiei, care va cere status quo. "Problema în MAE e că fiecare gestionează o anumită problematică şi are un omolog în celelalte ministere de externe din lume. Nu poţi comasa aceste funcţii fără să creezi confuzie", argumentează şi Baconschi.

Planuri de comasare


Supravieţuirea guvernului nu a calmat însă spiritele în rândul parlamentarilor puterii, care ameninţau aseară că vor vota o a doua moţiune dacă Boc nu schimbă rapid guvernul. Surse din coaliţie au declarat pentru EVZ că varianta analizată în acest moment, în cerc restrâns, este comasarea mai multor portofolii care ar scoate din executiv şi patru- cinci nume.

Astfel, Sănătatea să se unească cu Munca, Mediul cu Agricultura, Economia cu Finanţele, Comunicaţiile cu Transporturile şi Cultura cu Educaţia. Rezervele ţin însă inclusiv de votul strâns de la moţiune, puterea pierzând dintr-un foc aseară 17 din voturile de care are nevoie ca să-şi treacă un guvern restructurat.

MOŢIUNE DE CENZURĂ PICATĂ LA LIMITĂ

Guvernul, lăsat din braţe de 17 parlamentari ai puterii


Florin Ciornei
Romulus Georgescu


Nu mai puţin de 17 parlamentari ai puterii s-au aflat ieri între cei 228 de senatori şi deputaţi care au încercat demiterea guvernului Boc. Dacă, ieri, încă opt aleşi ai arcului guvernamental ar fi votat "greşit", moţiunea depusă de PSD şi susţinută de PNL ar fi fost adoptată. Odată cu căderea guvernului ar fi fost anulată şi legea privind reducerea pensiilor şi salariilor bugetarilor.

Pe lista celor care au votat împotriva guvernului se află numele câtorva parlamentari PDL necunoscuţi, dar şi unele celebrităţi precum afaceristul Silviu Prigoană şi vedeta TV Teo Trandafir. Aceasta şi-a arătat ostenativ votul de blam la adresa guvernului, fiind aplaudată şi îmbrăţişată de parlamentarii PSD. Opţiunea făcută de Teo Trandafir a provocat supărare la nivelul conducerii.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat că partidul îi va cere să-şi dea demisia din parlament. "Eu sper să i se ceară să-şi dea demisia. Din parlament, nu doar din partid. N-ar fi ajuns parlamentar dacă nu candida din partea PDL", a declarat Ioan Oltean pentru EVZ.

Doi dintre PDL-iştii care au votat contra guvernului - Viorel Badea şi Petru Filip - spun că ar fi fost vorba de o greşeală. "N-am vrut. Eu am crezut că albele se pun la albe şi negrele la negre. Sper ca situaţia să fie înţeleasă de colegii din conducerea partidului", s-a justificat Petru Filip. Ceilalţi PDL-işti recunosc că au făcut-o premeditat. "M-am respectat pe mine şi mi-am respectat angajamentul faţă de alegători. Sunt nemulţumit că nu mi s-a dat de ales între mai multe soluţii în legătură cu aceste tăieri şi că numeni în PDL nu mai vorbeşte despre PDL, ci doar despre guvern", şi-a explicat opţiunea deputatul democrat-liberal de Alba Clement Negruţ.

Unii dintre PDL-işti chiar şi-au arătat votul parlamentarilor PSD pentru a nu exista dubii. Şi pentru a nu fi trecuţi pe "lista ruşinii". În acelaşi timp, de la balcoanele sălii de plen, sindicaliştii aduşi de PSD îi huiduiau copios pe parlamentarii guvernamentali. Dacă au scăpat de huiduieli, pe "trădători" îi aşteaptă excluderea, iar Emil Boc le transmisese acest lucru telefonic încă de dimineaţă. În afară de PDL-işti, au votat împotriva guvernului şi doi dintre parlamentarii minorităţilor naţionale, grup parlamentar asociat guvernării: "bulgarul" Niculae Mircovici şi "italianul" Mircea Grosaru.

De la UNPR, o altă formaţiune aflată la guvernare, au existat doar patru parlamentari care au votat pentru demiterea executivului, în vreme ce ceilalţi s-au abţinut. Restul promisiunilor nu s-au concretizat, spre nemulţumirea liderilor PSD. Cei patru - Tudor Ciuhodaru, Adrian Mocanu, Ion Munteanu şi Eugenia Barna - au fost excluşi din partid chiar înainte de a se finalize numărătoarea voturilor. Oricum plănuiau să se întoarcă la PSD.

"Eu sper să i se ceară Teodorei Trandafir să-şi dea demisia. Din parlament, nu doar din partid.“

IOAN OLTEAN, vicepreşedinte PDL

EMOŢII

Încălzire la votul pentru Curte


Cu doar câteva ore înainte de votarea moţiunii, puterea şi-a făcut calculele pe votul dat în Camera Deputaţilor pentru un nou judecător la Curtea Constituţională. Şi în acest caz a fost vorba despre unul la limită. După ce a refuzat trimiterea la Curtea Constituţională a PSD-istului Valer Dorneanu pe motiv că n-a fost votat de majoritatea deputaţilor, aleşii puterii au reuşit impunerea lui Ştefan Minea cu 168 de voturi, numarul minim care le era necesar.

Şedinţa a fost însă una cu scandal, puţin lipsindu-i PDL-istului Cristian Boureanu să se încaiere cu colegii săi PSD-işti. Nici aceştia nu s-au lăsat mai prejos, rupând firele microfoanelor, subtilizând capacele urnelor de vot şi făcând alături de PNL un lanţ uman în jurul acestora. După zece ore, au cedat în faţa puterii la două noaptea. (Clarice Dinu)

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus