Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

sâmbătă, 22 mai 2010

Grevă generală pe 31 mai: Şcoli închise, transport public şi admnistraţie publică blocate

 

Şcoli închise, transport public blocat, administraţie publică îngheţată.  Aşa va arăta ziua de 31 mai în România, zi în care zeci de mii de bugetari vor declanşa grevă generală pe termen nelimitat. Bugetarii sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de Guvern în urma memorandumului cu FMI. Sindicaliştii au anunţat că greva generală ar putea fi urmată de greve succesive în mai multe domenii.

Toţi profesorii din ţară vor intra în grevă generală pe 31 mai, au anunţat sindicatele din educaţie. Până atunci au ales o altă metodă de protest: nu mai trec notele elevilor în catalog. Mai mult, cadrele didactice spun că dacă Guvernul nu le va asculta doleanţele vor boicota examenele naţionale din acest an
       Profesorii sunt nemulţumiţi de prevederile Legii Educaţiei şi de finanţarea învăţământului, dar şi de măsurile de reducere a salariilor propuse de autorităţi, care ar urma să fie aplicate din 1 iunie.
       Funcţionarii din administraţia publică se alătură şi ei profesorilor. 50.000 de funcţionari afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie vor intra în grevă generală pe 31 mai. Motivele acestor acţiuni de protest sunt "reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României". "În aceste condiţii nu mai avem nimic de pierdut!", au arătat reprezentanţii FNSA.
      Şi angajaţii din sănătate intră în grevă generală pe 31 mai. Nemulţumirile sunt aceleaşi: reducerea cu 25% a salariilor, dar şi posibilele disponibilizări din sistem. "O Românie în grevă. Ce să facem dacă aceasta este situaţia?", a mai spus Petcu.
       Angajaţii CFR vor opri toate trenurile pe 31 mai. Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a anunţat că şi CFR-iştii vor intra în grevă generală, nemulţumiţi de scăderea cu 25% a salariilor.
       Şi angajaţii de la metrou ar putea intra în grevă pe 31 mai, între orele 04.00-16.00, în semn de solidaritate cu angajaţii de la stat, a declarat, vineri, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Florian Crişu.
     "Am dat drumul la tabel, pentru a strânge semnături de la sindicalişti. Miercuri vom avea centralizatorul, dar cel mai sigur va fi o grevă de solidaritate pe 31 mai. Conform legii, suntem obligaţi să asigurăm o treime din transport. Prin urmare, în 31 mai nu vom putea opri în totalitate transportul de la metrou, fiind nevoiţi să operăm de la ora 16.00, în condiţii normale", a declarat Florian Crişu.
      Lor li se alătură şi angajaţii RATB. "Dacă ordonanţa prin care guvernul va institui măsurile de austeritate ne va afecta în mod direct, vom face grevă generală, alături de colegii de la Metrorex şi CFR. Dacă nu, ne vom solidariza oricum, însă există posibilitatea de a asigura un număr de vehicule pe traseu în ziua protestului sau de a face grevă doar pentru câteva ore", a explicat liderul sindical Vasile Petrariu.
    De asemenea, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat vineri că şi activitatea în autogări va fi oprită, iar toate microbuzele ce efectuează curse judeţene şi interjudeţene nu vor opera pe trasee. Măsura de oprire a transportului de persoane, la nivel naţional, nu va putea fi suspendată decât după ce solicitarile transportatorilor vor fi rezolvate, au mai spus reprezentanţii FORT.
      Sindicaliştii: Vom face un lanţ uman şi vom bloca intrările în Parlament
     Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu a spus joi, după întâlnirea cu premierul Emil Boc şi miniştrii Muncii şi Finanţelor, că sindicaliştii intenţionează să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului şi să blocheze intrările, în ziua în care va fi supusă votului scrisoarea către FMI. În plus, greva generală din 31 mai ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii.
    Pe lângă greva generală anunţată, sindicaliştii vor începe demersurile de lobby pentru ca scrisoarea FMI să nu treacă de Parlament.
      "Vineri vom da directivă ca să se înceapă demersurile de lobby pe lângă parlamentari, legate de faptul ca, în Parlament, scrisoarea de intenţie să fie respinsă deoarece măsurile propuse de Guvern sunt crude şi inacceptabile pentru populaţie", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Deputaţii nu reuşesc să decidă cum să-şi reducă cheltuielile

Uşor de zis, greu de făcut. Deputaţii se chinuie, dar nu reuşesc să treacă la fapte când vine vorba să-şi taie din propriul buzunar 25%. Conducerea Camerei a discutat săptămâna trecută fără folos ce şi cât să taie din cheltuielile aleşilor. Aşa că a rămas că vor mai discuta şi altă dată. Stenograma ultimului Birou Permament arată cât de greu iau decizii aleşii când în joc este binele propriu.

Cele mai încinse dispute s-au purtat pe tema cazării deputaţilor. Soluţia propusă a fost ca aleşii cazaţi la hotel să fie trimişi să stea cu chirie. Astfel, cheltuiala se înjumătăţeşte. În apărarea colegilor risipitori de la hotel a sărit chiar şefa lor, Roberta Anastase.
"Eu simt că cei care suferă cel mai mult de pe urma acestor lucruri sunt parlamentarii înşişi. Eu cred că această decizie nu se poate lua independent de ei”, a spus Roberta Anastase.
"Doamnă preşedinte, chiar sunt surprins de propunerea dumneavoastră. Aceasta înseamnă tărăgănare a luării unei decizii importante", a replicat deputatul PNL Eugen Nicolăescu.
"Nu. Vreau să vă spun doar atât, că eu nu sunt de acord cu acest memorandum", a afirmat Anastase.
"După opinia mea, fiecare zi care trece înseamnă bani cheltuiţi", a punctat Oltean.
Tabăra PDL a găsit însă şi alte argumente ca discuţia să se amâne.
"Suntem şi aşa bălăcăriţi şi nici unul dintre noi nu cred că doreşte încă odată acest lucru, dar în acelaşi timp cred că trebuie să luăm nişte măsuri prin care să dăm dovadă de responsabilitate maximă.... Să nu întrecem măsura, pentru că sunt oameni care trăiesc din indemnizaţie, că nu pot să trăiască fără indemnizaţie, sunt oameni care au renunţat la chirii, deşi ar trebui să le încaseze în mod legal şi multe altele. Dar dacă ne tot bălăcărim şi ne acuzăm unii pe alţii, nu o să ieşim nicăieri de aici, pentru că avem şi unii şi alţii oameni care sunt de un populism exagerat, care vor să se evidenţieze, aruncând în continuare noroiul asupra noastră a parlamentarilor", a spus Ioan Oltean, deputat PDL.
"Sunt sceptic, doamnă preşedinte, în legătură cu discuţiile din grupuri legate de cazare, vă spun din start. Eu am avut experienţa mea ... datează încă de la începutul legislaturii noastre, când am mers amândoi în grupurile noastre, am făcut propunerea aceasta şi am fost răstigniţi, s-a încheiat cât se poate de prost", a completat Sever Voinescu.
"Am cerut ca luni să se discute punctual reducerile de telefonie, cazare, transport tocmai pentru că ele nu erau cuprinse în memorandum şi la finele lunii aţi fi văzut că nu s-au făcut aceste reduceri", a precizat Roberta Anastase.
Nu doar problema cazării a rămas în suspensie, ci şi cea a transportului sau a cheltuielilor cu telefonul. Aşa că, deputaţii vor reflecta intens la ele până la proxima şedinţă.

 

 

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus