Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

duminică, 25 aprilie 2010

Guvernul renunţă la 60.000 de bugetari sau îngheaţă salariile şi în 2011 

Măsura trebuie luată până pe 15 octombrie, când guvernanţii se vor duce în Parlament cu bugetul pe anul următor. 

Numărul de bugetari va trebui redus cu 4% în 2010, respectiv cu aproape 60.000 de persoane, iar dacă Guvernul nu va lua acceastă măsură până în octombrie, salariile angajaţilor de la stat vor fi îngheţate şi în 2011, pentru a ne încadra în ţinta de cheltuieli convenită cu FMI, au declarat surse guvernamentale.

"Dacă nu se dau afară cel puţin 4% din angajaţii de la stat, nu putem indexa salariile angajaţilor din sistemul bugetar în 2011. Măsura trebuie luată până pe 15 octombrie, când ne ducem în Parlament cu bugetul pe anul următor. Dacă nu se ia această decizie, şi numărul disponibilizaţilor va fi mai mic de 60.000, salariile vor fi indexate foarte puţin, cu diferenţa de bani care se economiseşte în acest fel", au precizat vineri, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Citeste materialul integral pe Realitatea.net 

Stolojan: Ieşirea din criză a României va fi mai dificilă decât ne închipuim 

Ieşirea din criză a României va fi mai dificilă decât se anticipează, întrucât ţara a intrat în criză "absolut dezarmată" din punct de vedere al politicii monetare şi fiscale, singura şansă fiind realizarea reformelor, a declarat, vineri, Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European, relatează Mediafax

"De data aceasta, spre deosebire de deceniul precedent, respectiv perioada 1991 - 1999, România nu mai are nicio altă şansă să prevină alte riscuri decât să facă ceea ce trebuie, reforme", a spus Stolojan în cadrul conferinţei "Privind spre viitor: România şi strategie Europa 2020".

El a explicat că politicile macroeconomice ale României nu au reuşit să gestioneze echilibrul extern, iar depăşirea vulnerabilităţilor create la mijlocul anului 2008 s-a făcut prin producerea altor riscuri, precum costul finanţării externe a statului.

Oficialul Parlamentului European a arătat că majorarea cu 1% a dobânzilor pe piaţa internaţională înseamnă pentru România un miliard de euro risc suplimentar de dobânzi.

"România nu mai are timp de a tărăgăna reformele esenţiale. (...) România este în prezent la 31-32% cu resursele fiscale (ponderea veniturilor fiscale în PIB - n.r.), în timp ce media din UE ajunge la 39-40% sau mai mult. Treaba nu se rezolvă de la sine", a mai spus Stolojan.

În ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea, pentru care statele UE vor trebui să aloce conform noii agende 3% din PIB până în 2020, Stolojan a lăsat să se înţeleagă că în România conceptul se bazează mai degrabă pe imitaţie decât pe inovare.

"Studiile recente arată că imitaţia inteligentă este mult mai răspândită decât inovarea. Nu vreau să dau mai multe detalii", a continuat Stolojan.

El a menţionat că cele mai importante criterii pe care trebuie să se bazeze România în continuare sunt creşterea competitivităţii şi productivităţii.

"Orice alt subterfugiu nu ne face decât rău", a concluzionat membrul Parlamentului European.

Timiş: Un bărbat a înjunghiat trei membri ai aceleiaşi familii 

Un bărbat din Timişoara, suspectat că a înjunghiat în noaptea de vineri spre sâmbătă trei membri ai aceleiaşi familii, a fost arestat sâmbătă după-amiază pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Timiş, acesta fiind acuzat de tentativă de omor. 
Potivit reprezentantului Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Marinela Apostolache, atacul a avut loc într-un imobil situat în zona Complexului Studenţesc din Timişoara.
"Am fost sesizaţi prin intermediul apelului unic de urgenţă 112 că într-un imobil de pe strada Mioriţei din Timişoara o persoană a fost înjunghiată. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că erau trei persoane care prezentau urme de înjunghiere, din care un bărbat şi două femei. Acestea au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean pentru acordarea de îngrijiri medicale", a declarat Marinela Apostolache.
Conform anchetatorilor care se ocupă de acest caz, din primele verificări şi din discuţiile cu martorii, aceştia au aflat că suspectul locuieşte pe aceeaşi stradă cu cele trei persoane înjunghiate. Din relatările martorilor, bărbatul suspectat de atac a consumat băuturi alcoolice vineri seară în blocul în care locuiau cei trei, cu un vecin al acestora. Apoi, când a plecat spre casă, s-a întâlnit pe scară cu femeia agresată, cu care s-a luat la ceartă.
Potrivit unui martor al incidentului, în conflict au intervenit soţul femeii şi fiica acestuia. La un moment dat, agresorul a scos un cuţit şi l-a lovit pe bărbat în gât, pe fiica acestuia în piept, iar pe soţia lui a tăiat-o pe mâini, apoi a fugit când mai mulţi vecini au intervenit şi au reuşit să îi ia cuţitul din mână.
Cele trei victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Potrivit medicilor, starea lor este stabilă.
Agresorul a fost căutat de poliţişti, fiind prins de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi într-o piaţă din municipiu. Potrivit şefului echipajului de jandarmi care l-a prins pe bărbat, căpitanul Petre Marocico, suspectul, Gheorghe B., în vârstă de 52 de ani, a fost depistat, sâmbătă la prânz, de un jandarm care se afla în timpul liber, în zona Pieţei "Badea Cârţan" din Timişoara, şi care l-a identificat pe acesta în baza semnalmentelor.
Bărbatul a fost audiat sâmbătă de procurori, care au decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Potrivit reprezentantului Biroului de Presă al IPJ Timiş, magistraţii Tribunalului Timiş au dispus arestarea preventivă a bărbatului.
"După audieri, Gheorghe B., de 52 de ani, din Timişoara, a fost acuzat de procurori de tentativă de omor şi a fost prezentat în cursul zilei de azi (sâmbătă - n.r.) magistraţilor Tribunalului Timiş, care au decis arestare sa preventivă pentru o perioadă de 29 de zile", a declarat Apostolache.
Sursa stire MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus