Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

sâmbătă, 27 martie 2010

Au fost convocate si au comfirmat prezenta la această întâlnire ONG-urile apolitice de tineret care susţin FJTMS din anul 2008-2010 ,

Azi data de 25 Martie 2010 ora 16.00
la Şcoala de Şoferi „AUREL PERŞU” Tg. Mureş în amfiteatrul şcolii

- Această şedinţă s-a întrunit la iniţiativa preşedintelui Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Mureş, dl. Traian Daniel Rus, d-ului Dan Păcuraru membru Ligi Studenţilor din Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş şi al vicepreşedintei Asociaţiei de Tineret”Târnava Mare”Sighişoara, consilier juridic Dumbravă Camelia au ma fost prezenti si Fundatia Ambasadori „FAYR PLEY”Targu Mures- director Daniela Szekely si Orgaizatia Tineretului Liber Sighisoara – membru Gereb Ludovic Ianos membrii fondatori ai FJTMS din 2008. 

  organizaţii susţinătoare ca vor adera la menţinerea patrimoniului fostului UTC în folosul Tinerilor şi a ONG-urilor de Tineret apolitice din judeţul Mureş sunt:


-      Uniunea Nationala "VATRA ROMANEASCA "-  presedinte Oproiescu Florin
-      Asociatia „BENONE”Targu Mure – coordonator programe Farkas Beatrix,
-      Fundatia “OASIS “Targu Mures, Coordonator programe Sarosi Izabella,  
-      AsociatiaPER VOI BEMBINE Dl PASE” Targu Mures, presedinte Farcasanu Maria,
-      Asociatia “PRO KARMA”Targu Mures- Coordonator programe Brabas Tunde Emese, -
-      Asociatia “UMANITARA EURO TRANS ATLANTIC”Targu Mures - presedinte Vasile Cornel,
-      Fundatia “CRESTINA DIACONIA”filiala ,Targu Mures - presedinte Asistenta Sociala Farkas Maria,
-      Organizatia de Tineret AIESEC Targu Mures - reprezentat prin membru Doctor Andreea,
-      Asociatia ACTIUNEA EUROPEANA Targu Mures - presedinte Melania Tonic ,
-      Asociatia HIFA- Romania-presedinte Simon juditgy,
-      Fundatia Crestina RHEMA Targu Mures –  director proiect Ciprian Sabau
-      Organizatia Caritas Alba Iulia filiala Targu Mures-director Molnár József
-      Asociatia Sportiva „TITANIC”Targu Mures-presedinte Dumitru Cheteles

Sunt prezente următoarele asociaţii/fundatii apolitice din judetul Mures:

-       Asociaţiei de Tineret”Târnava Mare”Sighişoara, consilier juridic Dumbravă Camelia,
      Responsabil proiecte ATTMS Terpezan Ramona
-      Ligilor studenţilor din Universităţile din Târgu Mureş –membru Pacurar Dan ,
-      Fundatia Ambasadori „FAYR PLEY”Targu Mures - director Daniela Szekely ,
-      Orgaizatia Tineretului Liber Sighisoara – membru Gereb Ludovic Ianos ,
-      Uniunea Nationala "VATRA ROMANEASCA "-  presedinte Oproiescu Florin,  
-      Asociatia „BENONE”Targu Mure – coordonator programe Farkas Beatrix ,
-      Fundatia “OASIS “Targu Mures, Coordonator programe Sarosi Izabella
-      Organizatia de Tineret AIESEC Targu Mures - reprezentat prin membru Doctor Andreea,
-      Asociatia ACTIUNEA EUROPEANA Targu Mures - presedinte Melania Tonic ,
-      Invitat de onoare - Directorul Vasile Dorel al Casei de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii „Mihai Eminescu „Tgargu Mures

-      in prezenţa delegaţilor fiecărui ONG participant s-a prezentat ordinea de zi a sedintei  de presedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Mureş, dl. Traian Daniel Rus celor prezenti,


        S-a trecut la discuti pe ordinea de zi a sedintei
  1). - Prezentarea situaţiei actuale a demersurilor făcute de  Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Mureş prin Asociaţia de Tineret”Târnava Mare”Sighişoara,- presedintele Traian Daniel Rus a spus urmatorele potrivit prevederilor Decretului Lege 150/1990 şi Legii nr. 146/2002 prin judecatoria Targu Mures si Tribunalul Mures In special acele bunuri mobile,  imobile şi terenuri care constituiau  patrimoniul fostului UTC şi  care au fost preluate prin proces verbal de predare-primire de la Comitetul Judeţean Mureş al UTC la Fundaţia pentru Tineret Mures în data de 11.05.1990. Aceste bunuri să fie predate de la deţinătorii ilegali actuali, persoane fizice sau juridice şi să fie integrate necondiţionat în patrimoniul  Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Mureş conform Legii 146/2002  Art.20 alin. 1,2,3,4,6.  - Asociatia de Tineret « Tarnava Mare » Sighisoara, ca structura de tineret, este direct interesata pentru protejarea tuturor bunurilor care au format patrimoniul fostului UTC, atunci cand exista pericolul iminent al unor instrainari ilegale sau schimbari de destinatie, in scopul parvenirii acestor bunuri unor persoane fizice sau juridice fara drept de a le detine. Din anul 1990 si pana in prezent ,domnul Dorel Vasile este directorul Casei de Cultura a Stiintei si Tehnicii « Mihai Eminescu » din Tg.Mures, si a luptat pentru apararea intereselor tinerilor, opunandu-se in repetate randuri la numeroasele tentative de obstructionare a activitatii acestei institutii, in scopul falimentarii acesteia, si declararii ei ca neprofitabila, fapt care ulterior sa constituie un argument in favoarea instrainarii sau concesionarii acestei institutii de catre Consiliul Local al municipiului Tg.Mures, care in prezent detine fara drept acest imobil.

   2) -   La iniţiativa preşedintelui FJTMS Traian Daniel Rus se va constitui un Consiliu Consultativ format din reprezentanţii legali sau desemnaţi ai ONG-urilor  şi  Ligilor Studenţilor Universităţilor din judeţul Mureş care să susţină acţiunile  FJTMS .
a). - Acest Consiliul Consultativ are ca obiect sa tină o legatură permanenta între consiliul de conducere al  FJTMS  si conducerile ONG-urilor apolitice din judeţul Mureş privind demersurile făcute  pentru apărarea  patrimoniul fostului UTC si respectarea Legii 146/2002 in faţa autorităţilor locale din judeţ in viitorul apropiat.
b). – Elaborarea de proiecte comune pentru tineret culturale,educative,caritabile,umanitare, prevenirea răspândiri bolii HIV, a  violenţei în familie şi a drogurilor etc.
c) – Coolaboreaza si prezinta proiecte comune mentionat la punctul 2.ali. b in parteneriat  cu ONG-urile care vor face parte ca organizatii de tineret apolitice in judetul Mures in viitor din Consiliul Consultativ  costituit din delegatii ONG-urilor care sustine FJTMS.
  Alegerea Consiliu Consultativ format din reprezentanţii legali sau desemnaţi ai ONG-urilor  şi  Ligilor Studenţilor Universităţilor din judeţul Mureş, compus din Preşedinte, 5.Vicepreşedinte, Secretar şi  membru delegatii din ONG-uri sau membrii de onoare care sustin FJTMS.

      Consiliul Consultativ pe langa FJTMS
-      Preşedinte, Dan Pacuraru
-      Vicepreşedinte, Dumbravă Camelia 
-      Vicepreşedinte, Doctor Andreea
-      Vicepreşedinte, Daniela Szekely ,
-      Vicepreşedinte, Farkas Beatrix
-      Vicepreşedinte, Melania Tonic
-      Secretar; Sarosi Izabella
Membrii,
Oproiescu Florin
Vasile Dorel
Terpezan Ramona
   Au fost votati in unanimitate de catre delegatii Consiliu Consultativ format din reprezentanţii legali sau desemnaţi ai ONG-urilor  şi  Ligilor Studenţilor Universităţilor din judeţul Mureş,

3. ) – Prezentarea unui raport elaborat de preşedintele FJTMS, dl Traian Daniel Rus referitor la situaţia în care se afla in prezent FJTMS in demersurile care s-au făcut pentru obţinerea personalităţi juridice, începând cu data de 17.12.2008 la Tribunalul Mures pentru a intra in legalitate conform Legii nr. 146/2002.
4). - Prezentarea unui raport de către Directorul Vasile Dorel al Casei de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii „Mihai Eminescu „ pentru perioada 1990-2008 cat a fost director şi modul în care Primăria Tg. Mureş a încălcat legislaţia în vigoare şi a devenit proprietara frauduloasă a acestui imobil.
    Directorul Casei de Cultura a Stiintei si Tehnicii « Mihai Eminescu » din Tg. Mures  domnul Dorel Vasile, a spus  care a mentinut din anul 1990 pana in prezent , in bune conditii imobilul, fara nici un fel de sprijin din partea Consiliului Local al municipiului Tg.Mures si Primariei municipiului Tg. Mures care detine fara drept acest imobil, construit din fonduri centrale ale Comitetului Central al UTC, pentru a fi folosit in scopul  tinerilor si organizatiilor de tineret apolitice.
Asociatia de Tineret « Tarnava Mare » Sighisoara este o organizatie nonguvernamentala de tineret membru fondator FJTMS  care lupta pentru apromova interesele tinerilor, in vederea realizarii scopului sau statutar. 
Casa de Cultura a Stiintei si Tehnicii « Mihai Eminescu » din Tg.Mures a fost construita in folosul tinerilor, din
fondurile centrale ale Comitetului Central al UTC, fiind finalizata in anul 1985, an in care afost data in folosinta.
Fiind vorba de un imobil care a facut parte din patrimoniul fostului UTC, destinat tinerilor, 

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus