foto: ambasadorul SUA Gitenstein si ministrul de externe Baconschi
Ultima ora! Modificare importanta în obţinerea vizelor temporare pentru SUA ce oferă posibilitatea aplicării online prin noul sistem electronic CEAC (Consular Electronic Application Center).
Această campanie cu caracter inovator, după cum apreciaza ambasadorul SUA in Romania, dl. Gitenstein, este rezultatul unei colaborări a Ministerului Afacerilor Externe şi a Ambasadei SUA la Bucureşti.
Si dl. Teodor Baconschi, ministrul roman MAE, a precizat că această campanie " va ajuta pe toţi cetăţenii români dornici de o viză pentru SUA să-şi pregătească mai bine dosarul de candidatură şi să contribuie astfel la reducerea numărului de vize refuzate".
Sursa: MEDIAFAXSursa: MEDIAFAX1 /2.
«Ţepuiţi» pe Internet cu 1.000.000 de euro
Procurorii DIICOT în colaborare cu FBI şi Secret Service au organizat peste 100 de percheziţii în ţară şi străinătate pentru prinderea unor grupări specializate în licitaţii frauduloase pe internet. Au fost depistate aproximativ 250 de persoane care au tras "ţepe" de aproape 1.000.000 euro.
Cele trei grupări infracţionale specializate în licitaţii frauduloase pe internet au fost anihilate, ieri, în urma a peste o sută de percheziţii domiciliare.
E cea mai importantă operaţiune realizată de procurorii DIICOT şi ofiţerii de crimă organizată în cursul acestui an care s-a desfăşurat simultan în 13 de judeţe din ţară.
În acelaşi timp cu acţiunea procurorilor DIICOT, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare în capitala Cehiei, Praga, şi şapte descinderi în Statele Unite ale Americii, la toate participând agenţi din FBI şi Secret Service.
Începând cu anul 2006, cele trei grupări au acţionat în Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, SUA, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.
70 de persoane au fost reţinute pentru audieri
Escrocii trăgeau "ţepe" cu licitaţii pentru iahturi, imobile şi alte produse de lux. Victimele erau păcălite relativ simplu. Erau afişate pagini de internet false care conţineau datele reale a altor persoane care scoteau produsele spre vânzare.
În momentul în care cumpărătorul transfera suma de bani într-un anumit cont, pagina de Internet era ştearsă.
Au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs depăşind 900.000 €. La Râmnicu Vâlcea, un elicopter a survolat câteva ore cartierul Ostroveni de unde au fost săltaţi liderii reţelelor de hackeri. Au fost reţinute 70 de persoane pentru audieri.
Sursa:InfoPortal
Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis în judecată de procurorii de la Direcia Naţională Anticorupţie (DNA) la o lună după ce anchetatorii solicitaseră arestarea preventivă a acestuia într-un caz de corupţie, informează Mediafax.
Alături de stul edil al Bacăului a fost trimis în judecată şi Iuliean Şuţu - director la SC Transport Public SA Bacău, aflat în arest preventiv.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Sechelariu a oferit şi remis, prin intermediar, inculpatului Şutu Iuliean, suma de 77.400 de lei, în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău, care judecau un litigiu comercial în care era implicată firma SC Transport Public SA Bacău, la care Sechelariu era acţionar.
Firma negocia cu o companie care deţine un lanţ de supermarket-uri tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.
Şuţu a primit mandat de arestare pentru 24 de ore pe 18 februarie 2010, iar o zi mai târziu Judecătoria Sectorului 1 din Capitală a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie 2010 inclusiv
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.
Sursa:InfoPortal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu