Blogul lui Traian Daniel Rus si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures ofera stiri calde tuturor romanilor din tara si strainatate, atat cititorilor nostri cat si membrilor ,colaboratorilor si corespondentilor ! S-a urmariti blogul meu si in acest an de stiri si evenimente interesante din Romania .

joi, 6 ianuarie 2011

Actualizat

Ministru ungar: Aderarea României la Schengen va fi amânată. Leonard Orban speră la o amânare cât mai scurtă

Ministrul român de externe, Teodor Baconschi, a declarat că aşteaptă de la ministerul maghiar de interne confirmarea declaraţiei oficialului ungar. Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi amânată faţă de data stabilită, 31 martie 2011, ar fi declarat ministrul ungar de interne Sandor Pinter, a cărui ţară a preluat la 1 ianuarie preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, potrivit agenţiei germane de presă DPA, scrie Agerpre"Am cerut ambasadei noastre de la Budapesta transcrierea exactă a declaraţiei făcute de către ministrul ungar de interne, pentru că, deocamdată, au fost doar nişte ştiri vehiculate pe agenţii. În momentul de faţă, Preşedinţia ungară (a UE - n.r.) are pe agendă extinderea Schengen şi aşteptăm 14 ianuarie când Grupul de lucru Evaluare Schengen îşi va prezenta în Consiliu raportul pe ultima misiune de evaluare", a declarat şeful diplomaţiei române.
Potrivit unei declaraţii a lui Pinter, zarurile ar fi deja aruncate: ambele ţări trebuie să mai îndeplinească "unele sarcini", motiv pentru care nu pot accede în spaţiul Schengen în această primăvară.
Ministrul ungar spune că ar trebui ca "în luna iunie să fie clar ce sarcini mai trebuie să îndeplinească România şi Bulgaria", după care cel mai apropiat termen ce poate intra în discuţie este luna octombrie.
Termenul din martie nu se mai află, în orice caz, în discuţie, citează DPA şi un diplomat european, sub rezerva anonimatului.
Declaraţia ministrului din ţara vecină vine după ce la sfârşitul lunii trecute, printr-o scrisoare adresată comisarului pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, miniştrii german şi francez de interne au cerut, oficial, amânarea aderării la Spaţiul Schengen pentru România şi Bulgaria.
Ungaria, care a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, susţinea aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, iar acest lucru se afla pe lista de priorităţi a mandatului în fruntea comunităţii europene.
Decizia oficială privind aderarea României şi Bulgariei aparţine Consiliului Justiţie Afaceri Interne. Votul din Consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne) trebuie să fie unanim pentru a asigura aderarea la termen a ţării noastre.

Korodi: Declaraţia ministrului ungar, interpretată greşit

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, a declarat astăzi pentru Agerpres că afirmaţiile ministrului ungar de interne Sandor Pinter privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen au fost interpretate greşit şi că, potrivit Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Pinter susţine în continuare aderarea celor două state în martie 2011.

"Din informaţiile mele este o interpretare greşită a celor de la DPA. Eu am vorbit imediat cu ambasadorul nostru de la Budapesta care a luat legătura cu echipa responsabilă şi de acolo s-a confirmat că nu a zis Pinter aşa ceva. Pinter a zis că, dacă raportul va avea probleme, atunci probabil că (n.r. aderarea) va fi în semestrul doi pe altă preşedinţie a UE, dar dacă nu are probleme (n.r. aderarea) se va întâmpla acum. A răspuns ferm pe procedură", a spus Korodi.

El a arătat că a discutat şi cu reprezentanţii Ambasadei Ungariei la Bucureşti care au confirmat că poziţia lui Sandor Pinter este de a susţine aderarea României la spaţiul Schengen în martie 2011.
Leonard Orban: cel mai bun lucru, o amânare cât mai scurtă 
Consilierul prezidenţial pe probleme europene, Leonard Orban, a declarat azi pentru EVZ că Bucureștiul așteaptă încă o confirmare a declarațiilor oficialului ungar și că o imagine mai clară cu privire la orizontul temporar al aderării României la Schengen va fi formată în jurul date de 14 ianuarie, după o ultimă evaluare tehnică la nivel de experţi a pregătirii ţării noastre. Orban a admis însă că, "în momentul de faţă, lucrul cel mai bun pe care îl putem spera este să fie o amânare cât mai scurtă" a aderării României.

Decizia finală, care va fi luată în consiliul JAI, era prevăzută iniţial pentru luna februarie. "Rămâne de văzut în ce măsură această chestiune va mai fi supusă dezbaterii în februarie sau la o dată ulterioară, în aprilie sau iunie", a spus Orban.  

Consilierul prezidenţial a subliniat că "sprijinul preşedinţiei ungare ar fi de mare ajutor, chiar dacă decizia nu se va mai lua în februarie (...) În măsura în care preşedinţia ungară a UE ne va sprijini puternic aşa cum a afirmat, în perioada preşedinţiei ungare ar putea să se ia decizia privind orizontul temporar al lărgirii spaţiului Schengen”, a spus Orban.

Calendarul probabil al aderării
  • Miercuri, 10 octombrie 2010. Grupul de experţi europeni a trimis Parlamentului UE evaluarea privind stadiul pregătirii României.
  • Ianuarie-februarie 2011. Votul Parlamentului asupra proiectului de decizie privind aderarea.
  • Ianuarie-februarie 2011. Aprobarea deciziei în COREPER (ambasadorii statelor membre la UE - n.r.).
  • Februarie 2011. Decizia finală, a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne).
  • Martie 2011. Aderarea la Schegen, ridicarea controalelor la frontierele interne.
Băsescu schimbă strategia României în dosarul Schengen
Ieri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că îşi asumă responsabilitatea eşucului aderării României la spaţiul Schengen.
Şi tot şeful statului a cerut ieri guvernului să nu denunţe unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei derulat cu Comisia Europeană şi să nu blocheze aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, în semn de răspuns pentru amânarea aderării României la Schengen.
Şeful statului l-a contrazis astfel pe ministrul de externe Teodor Baconschi, care declara, într-un interviu publicat luni de ziarul "Adevărul", că Bucureştiul ar putea să denunţe MCV şi s-ar opune unei aderări a Croaţiei fără acest mecanism, în condiţiile în care Franţa şi Germania vor să amâne accesul ţării noastre în spaţiul Schengen din cauza problemelor din justiţie.
În tot acest iureş al declaraţiilor, ministrul de externe, Teodor Baconschi, a declarat aseară că este dispus să demisioneze dacă premierul îi cere acest lucru şi dacă este găsit vinovat de întârzierea aderării României la Schengen.
Realism bulgar
La Sofia, declarația oficialului ungar nu a adus "nimic nou". "Asta nu este nimic nou. Când două ţări membre (Franţa şi Germania) susţin că aderarea noastră la Schengen va fi amânată, este clar că nu are cum să existe o unanimitate", a declarat, pentru Agerpres, Vesela Cerneva, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.
Vesela Cerneva a subliniat că Bulgaria va îndeplini toate criteriile de aderare până la data de 31 martie 2011. Întrebată dacă Bulgaria va fi, totuşi, mulţumită să adere la spaţiul Schengen în octombrie, după cum ar fi indicat Pinter, Cerneva a spus: "Haideţi să nu ne jucăm cu datele. Noi vom fi gata în martie şi cu cât mai repede aderăm, cu atât mai bine".

Niciun comentariu:

Totalul afișărilor de pagină

Emisiune la Radio ONG Tg Mures cu presedintele FJTMS si ATTMS Dl Traian Daniel Rus in 7.05.2009

Fundatia Judeteana T Mures

Adresa Redactiei

. Persoana de contact:

Administrator Blog Traian Daniel Rus ,reprter , EVULET ANDREEA ELENA

Telefon 0740-469434 sau 0720-074810

Strada Generan E Grigorescu nr.1 Sighisoara jud Mures.

- Aici lasa stiri,evenimente proiecte in derulare, nerespectarea legilor de autoritatile locale fata de cetatean,sprijin pentru sustinere proiectelor umanitara, campanie de colectare de fonduri, proiecte pentru tineret, spectacole din orasul si judetul tau si din tara si strainatate .

Toate aceste evenimenta trimite pe adresa redactiei pe e-mail: traian_rus74@yahoo.com sau pe fjtms@yahoo.com care va fi publicat in scurt timp pe Blog dupa ce este verificat informatile insotit de documente doveditore . Va asteptam alaturi de noi !

Cele mai noi ştiri din ACTUAL »

Evenimente spectacole,proiecte culturale, sociale derulate de ONG-urile care sau fondat si colaboreaza cu Fundstia Judeteana pentru Tineret Mures in perioada 15 Iunie -30 Decembrie 2010 in judetul Mures.

15.Iunie 2010 - Rezervarii pe perioada Festivalul “Sighişoara Medievală” 2010, între 23 şi 25 iulie in Camping si “TABARA PENTRU TINERET” FOTOGRAFII DIN CAMPING IN PERIOADA 23-25 iULIE 2010 si Festival aici.......

26 Iunie 2010 - Târgu-Mureş: Ziua Drapelului Naţional 26 Iune 2010 drapel urias .....

Iulie 2010 - Informatii referitoare la Festivalul Sighisoara Medievala perioada 23-25 Iulie 2010

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT PENTRU SINSISTRATI DIN JUDETUL BOTORANI DIN PARTEA TINERILOR DIN JUDETUL MURESSTIRI IMPORTANTE ....


24 Mai 2010 - A CRIMINAL CONECTION: TRAIAN BĂSESCU + VICTOR BOUT + RAUL REYES

4 Iulie 2010 - (Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftali
7 iulie 2010 - VICTOR BOUT: “DACĂ SUNT TRANSFERAT ÎN SUA, ÎMPART CELULA CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!”

7 iulie 2010 - MARELE JAF NAŢIONAL. AZI: MINIŞTRII BLAGA, BERCEANU, BORBELY

12 iulie 2010 - MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ ARE, ÎNCEPÂND DE IERI, UN NUME: MUGUR ISĂRESCU!

3 August 2010 - Dezinformarea zilei: Pumnul lui Băsescu reinventat de tonomatele lui Vîntu

3 August 2010 - Republica Moldova este primul stat din lume care şi-a nimicit arsenalul de muniţii cu fragmentare

Ultima incercare de « JAF « al Patrimoniului fostului UTC in Tg Mures ce a mai ramas tinerilor ,de catre Autoritatile publice locale 2008 !

4 August 2010 - Primarul Municipiului Targu Mures Dorin Florea a depus o Plangere penala in anul 2009. Numitului Traian Daniel Rus


- Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

5 August 2010 - De ce doreşte Patriciu ruperea acordului cu FMI

- Comemorare istorica : Anexarea Bulgariei

6 August 2010 - Pierre Lellouche avertizează România că va pierde fonduri europene dacă nu va integra romii

- Resurse Tineret : Ştirile care contează

22 August 2010 - Posturile din sănătate şi justiţie, deblocate anul acesta

22 August 2010 - Emisiuni la RADIO ONG a lui Traian Daniel Rus

24 August 2010 - Avocatul care spune că a fost lovit de Băsescu: Mi-a dat o directă cu pumnul deschis

26 August 2010 - Ofiţer de poliţie, arestat pentru trafic de influenţă

28 August 2020 - Gura păcătosului... Fidel Castro: Osama bin Laden lucrează pentru Guvernul Statelor Unite

28 August 2020 - Impostura marca DAN DIACONESCU trebuie să înceteze! Partidul Poporului NU îi aparține!

3 Septembrie 2010 - Norica: Guvernul remaniat e unul second-hand; PDL duce lipsă acută de resursă umană

3 Septembrie 2010 - Ponta: Remanierea a fost o răfuială între găştile din PDL, acţiunile politice ale PSD rămân valabile

3 Septembrie 2010 - Presa internaţională: Guvernul României se află în pragul colapsului

3 Septembrie 2010 - Candidaţi cu repetiţie la CSM: patru din cei 53 de magistraţi vor încă un mandat

3 Septembrie 2010 - Spitalul Clinic Judetean Mures isi cauta manager

6 August 2010 - Ce pote face Tuberculoza - infectie cauzata de bacilul Koch

7. Septembrie 2010 - Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice, în Mureş - VIDEO

7. Septembrie 2010 - Mircea Băsescu: E prea mult să fiu acuzat că am lovit o femeie; ea e prietenă cu Nicuşor Constantinescu

7. Septembrie 2010 - Proiect ca magia şi ghicitul să fie considerate profesii liberale, respins de senatorii jurişti


Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!

Exista sapte tipuri de orgasm - si le poti avea pe toate!
S-a speculat de-a lungul timpului ca ar exista n tipuri de orgasm, ca unul e mai puternic sau mai greu de obtinut decat altul, ca doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginala. Insa stiinta paleste in fata concluziei ca nicio femeie nu experimenteaza orgasmul in acelasi mod, niciun moment culminant nu seamana cu altul si nu exista modalitati universal valabile de-a ajunge pe culmi... faceti clic pe fotografie !!!
Dedicat celor pt. care iubirea nu mai este decat o chestiune de imaginatie. Aihan - you didn t come

Asculta mai multe audio ambientala

Programul Festivalului Sighisoara Medievală 23-25 Iulie 2010

Prietenia dintre un barbat si o femeie

8 Iunie 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT SINSISTRATII DIN JUD MURES

8 Iunie 2010 -  PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" ORGANIZAT  SINSISTRATII DIN JUD MURES
Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures condusa de presedinte si Meneger proiect Traian Daniel Rus sustine proiectul umanitar "SUFLET PENTRU SUFLET"derulat de Tinerii din Judetul Mures prin actiunea de colectare facuta de imbracaminte si apa minerala sinisatratilor din judetul Botosan. Coorganizator proiect Uniunea Nationala VATRA ROMANEASCA. Apasati pe fotografie ....

Discutile purtate dintre conducerile Fundatilor Judeteane pentru Tineret Mures si Botosani ..

Discutile purtate dintre conducerile  Fundatilor  Judeteane pentru Tineret Mures  si Botosani ..
Vineri 16 Iulie 2010 orele 14.00 presedintele-Traian Daniel Rus al Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures si Asociatia de Tineret "Tarnava Mare" au avut o discutie cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..

Proiectului Umanitar " SUFLET PENTRU SUFLET "..
Vineri 16 Iulie 2010 Activitate umanitare sutstinuta pentru sinistratii din judetul Botosani din partea UNIUNI NATIONALE VATRA ROMANEASCA si FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET MURES

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"

25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET"
25 August 2010 - PROIECTUL UMANITRARA "SUFLET PENTRU SUFLET" Organizat de Asociatia de Tineret Tarnava Mare”Sighisoara la Spitalul PNEUMOFTIZIOLOGIE- Municipiului Targu Mure.

27 Iulie 2010 - Danesan, convins ca politica si-a bagat coada si in Festival

27 Iulie 2010 - O SCHIMBARE IN SOCETATE IN VIITOR !!

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus

Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus
Participa si reprezinta judetul Mures presedintele Traian Daniel Rus din partea Asociatiei de Tineret “Tarnava Mare” si Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures la seminar APADOR-CH Predeal 14, 15 si 16 octombrie 2010 proiect finanţat de Uniunea Europeană

Festivalul International de Chitara Clasica la Targu Mures

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH

Proiectul "Drepturi civile" ANUNŢ APADOR-CH
Proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”. Organizaţiile neguvernamentale care doresc să participle la acest proiect sunt rugate să contacteze APADOR-CH până la data de 15 august 2010. Sustinator mediatizare proiect BLOGUL LUI Traian Daniel Rus. Apasati clic pe fotografie…..

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures

- Joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!! la Targu Mures
Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures (FJTMS) impreuna cu Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sigisoara , Radio ONG si INFO MURES organizeaza in fiecare joi (incepand din 20 oct), ora 21, CRIZA PARTY in CLUB 4 YOU!!!

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA

PROMOTORII MIŞCĂRII DE TINERET DIN ROMÂNIA
Afost invitat la ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE MIŞCARE DE TINERET ÎN ROMÂNIA Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures

România pe urmele Greciei?

România pe urmele Greciei?
Ana Birchall . “The Greek state was not just corrupt but also corrupting. Once you saw how it worked you could understand a phenomenon which otherwise made no sense at all: the difficulty Greek people have saying a kind word about one another. Individual Greeks are delightful: funny, warm, smart, and good company. I left two dozen interviews saying to myself, “What great people!” They do not share the sentiment about one another: the hardest thing to do in Greece is to get one Greek to compliment another behind his back. No success of any kind is regarded without suspicion. Everyone is pretty sure everyone is cheating on his taxes, or bribing politicians, or taking bribes, or lying about the value of his real estate. And this total absence of faith in one another is self-reinforcing. The epidemic of lying and cheating and stealing makes any sort of civic life impossible; the collapse of civic life only encourages more lying, cheating, and stealing. Lacking faith in one another, they fall back on themselves and their families. The structure of the Greek economy is collectivist, but the country, in spirit, is the opposite of a collective. Its real structure is every man for himself. Into this system investors had poured hundreds of billions of dollars. And the credit boom had pushed the country over the edge, into total moral collapse” scrie Michael Lewis în una dintre cele mai bune analize pe care le-am citit despre situaţia din Grecia, despre împrumuturile aberante care au falimentat Grecia ($1.2 trillion in debt, or more than a quarter-million dollars for every working Greek). Există asemănari cu situaţia din România? Eu spun că da! Înfricoşător cât de multe asemanări sunt! Noi unde o să ajungem cu împrumuturile acestea fără noimă făcute doar pentru a plăti pensii şi salarii şi nu pentru investiţii? Singurul raspuns posibil: in faliment!

"NE PASA DE SIGHISOARA"

Despre mine

Fotografia mea
Sighisoara, Romania
Iniţiatoarea şi organizatoarea derulării prezentului proiect este ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” din Sighişoara , având ca preşedinte pe d-l Rus Traian Daniel. Principalele activităţi ale asociaţiei,conform statutului acesteia, sunt desfăşurarea de activităţi umanitare, sociale, culturale, sportive, în scopul întrajutorării categoriilor defavorizate de persoane. De-a lungul timpului, ASOCIAŢIA DE TINERET “TÂRNAVA MARE” a desfăşurat multiple acţiuni caritabile şi culturale, având ca principal scop întrajutorarea orfanilor, tinerilor şi bătrânilor lipsiţi de posibilităţi materiale. Experienţa acumulată de către organizaţia noastră, ne-a permis extinderea acestor activităţi şi perfecţionarea modului de organizare şi desfăşurare a acestora. Printre proiectele de mare amploare derulate de către organizaţia noastră , care au avut un real impact asupra comunităţii locale, se numără următoarele: “ Nouă ne pasă de suferinţele voastre” derulat în perioada 2004-2006 la Sighişoara, “Tinerii mileniului III” derulat în perioada 2006-2007 la Sighişoara şi Tg. Mureş, Festivalul Trupelor Locale Ediţia I derulat în anul 2008 la Tg. Mureş.

Postări populare

APEL DE SUSTINERET ONG-urilor de tineret apolitice

E-mailul unde puteti trimite confirmarea de sustinere fjtms@yahoo.com sau la tel: 0740460434, saitulu nostru este : www.fjtms.piczo.com alaturativa noua !!! Sa luptam impreuna pentru patrimoniul fostului UTC a ramana tinerilor si ONG-urilor in viitor in jutetul Mures..

Multumim de sustinere si colaborare in interesul comunitati si tinerilor !!!

Cu stima, presedintele FJTMS dl Traian Daniel Rus